Sport / Rukomet

RK Siscia - RK NEXE 28:30 (12:17)

RK Siscia - RK NEXE 28:30 (12:17)

Nexe je u Sisku uzeo nove bodove pobijedivši u derbiju 18.kola Premier HRL domaću Sisciu 28:30 (12:17). Od samog početka naši su rukometaši imali vodstvo i kontrolu nad utakmicom.

Premijer liga - 18. kolo
Sisak, ŠD Brezovica. Gledatelja: 500.
Suci: Matija Gubica (Petrijevci) i Boris Milošević (Osijek)                                              

Nadzornik: Damir Sarajlić ( Velika Gorica)

RK SISCIA: Svalina 3, Sokolić, Bjeliš 5, Kasa, Špelić 6, Džono 4, Brdar, Šprem 5, Somić (4 obrane), Baltić, Devčić, Bouček (4 obrane), Nuić, Butorac 5, Kobetić, Palaić.
Trener: Slavko Goluža
RK NEXE: P.Lelić, Buljubašić, Eter 1, F. Lelić 3, Mrđenović 4, Barišić-Jaman, Rotim, Kedžo, Markotić 10, Kapular 1, Rajković, Kević 1, Tomašević 1, Blažević 5, Velić 4, Šunjić (22 obrane).
Trener: Kasim Kamenica

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SEDMERCI: Nexe 2/2, Siscia 2/5
ISKLJUČENJA: Nexe 6 min., Siscia 2min.

Prvi dio utakmice obilježili su pucački raspoloženi Markotić i Blažević te Šunjić koji je briljirao na golu. Domaći su rukometaši loše koristili igrača više, a u tim je situacijama Šunjić obranio čak tri sedmerca i završio prvo poluvrijeme s 13 obrana. Nexe je odlično odigrao u oba smjera i na odmor se otišlo s velikih i za Nexe mirnih +5 – 12:17.
ad65550b53ba8882c8c240cfb4d7bc68.jpg
Nakon igre gol za gol na samome početku drugoga dijela Nexe u 42.minuti dolazi na +6 (18:24). No tada dolazi do pada u našoj igri, pada koji je ponajviše uzrokovan velikim brojem nepotrebnih tehničkih pogrešaka. Igrači trenera Slavka Goluže to koriste i serijom 5:0 stižu na samo zgoditak zaostatka u 48,minuti (23:24). Imali su domaćini čak tri prilike za poravnanje no Šunjić i društvo to ipak nisu dozvolili. Nexe diže prednost i mirno privodi utakmicu kraju.
Sveukupno, bila je to odlična utakmica, pravi derbi Premier lige. Nexe je nastavio pobjednički niz, a Siscia ubilježila treći prvenstveni poraz u nizu.
7fbe4cfab5ca849a391b6825be309907.jpg
Kod pobjednika najefikasniji Markotić s 10 zgoditaka iz 11 pokušaja (jedan je zaustavila vratnica), Blažević je dodao 5 zgoditaka. Mate Šunjić sakupio je ukupno 22 obrane. Kapa do poda majstore!  Kod Siscie najraspoloženiji Špelić sa 6 zgoditaka.
Naši su rukometaši ove sezone izgubili tek dvije službene utakmice –  u Velenju od Gorenja  i u Našicama protiv CO Zagreba. Sada se okrećemo osmini finala Hrvatskoga kupa i utakmici protiv riječkog Zameta u srijedu 23.veljače u 18 sati u našoj dvorani.

Za kraj Vam prenosimo razmišljanja našega trenera te najboljeg strijelca utakmice u Sisku:

Kasim Kamenica:Najvažnije je da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu. Ekipa je bila vrlo motivirana i pokretna od samoga početka. Imali smo potpunu kontrolu veći dio utakmice. Drugi smo dio utakmice također kvalitetno otvorili. Međutim dogodilo nam se previše tehničkih pogrešaka prvenstveno u fazi kontra napada. Osjetio sam da su igrači željeli pobijediti deset razlike što je teško u ovakvim utakmicama. Da smo ostali mirniji ovu bi utakmicu lakše priveli kraju. Pred kraj utakmice, kada je zagustilo, opet smo pokazali pravo lice. S plus jedan otišli smo na +3 i utakmicu odveli u željenom smjeru. Moram čestitati svim igračima jer su, što me veseli, ozbiljno pristupili utakmici i nisu se zadovoljili činjenicom da smo već osvojili drugo mjesto već pokazali da do kraja prvenstva želimo pobijediti sve i tako dočekati utakmicu protiv Zagreba.“

ROBERT MARKOTIĆ:„Dogovorili smo se prije utakmice da ćemo ostaviti srce na parketu i dati sve od sebe kako bi pobijedili u ovoj utakmici. Htio bih zahvaliti svim igračima na maksimalnom zalaganju koje je rezultiralo i s mojih deset zgoditaka. Prvi smo dio utakmice odigrali odlično, vrlo koncentrirani. Nakon dobroga početka drugoga dijela pala nam je koncentracija možda i zbog umora. Ipak je ovo bio derbi i teška utakmica. No pobjedu nismo ispustili i sretni se vraćamo u Našice. „


TEKST: RK Nexe


Izdvojeno

Reci što misliš!