Sport / Rukomet

Nexe uvjerljiv u Kupu i bez najboljih igrača

Nexe uvjerljiv u Kupu i bez najboljih igrača

Pobjedom nad Zametom (38:31) rukometaši Nexe-a izborili četvrt završnicu Hrvatskog kupa.

Obad i Eter utakmicu su odgledali s tribina, Blažević i Šunjić nisu ulazili u igru a mladi Ivanković i Rotim dobili su solidnu minutažu. Početno vodstvo Zameta 0:2 ubrzo je postalo vodstvo Nexea 9:5 u 9.minuti i već je tada bilo jasno tko će na kraju slaviti. Prednost je tijekom prvoga dijela utakmice narasla i na šest golova prednosti (20.minuta) no na odmor se otišlo sa „skromnih" plus tri. Franjo Lelić s četiri zgoditka i Goran Rajković s 11 obrana predvodili su Nexe u prvih 30 minuta utakmice. Nastavak utakmice započinje realiziranim sedmercem Velića i brzinskim povratkom na šest razlike. Igralo se neko vrijeme gol za gol a taj je dio nastavka Perica Lelić iskoristio za zagrijavanje (čitaj: građevinske radove). Nakon što se dobro zagrijao (čitaj: marljivo postavljao red opeke pa red cementa i tako nekoliko puta dok zid iza njegovih leđa nije bio gotov) Zamet se našao u velikim problemima. Dva sedmerca, nekoliko kontra napada,udaraca s krila i s vanjskih pozicija – sve je to završilo u Lelićevim rukama i nogama. I jedna na vrhu nosa. Na sreću bez posljedica. Gosti su bez pogotka odigrali 8 minuta. Naši su rukometaši serijom 6:0 otišli na 10 pogodaka prednosti i završili posao. Janko Kević ponovno je bio raspoložen za svoja prepoznatljiva dodavanja i s obranom gostiju igrao igru „Pogodi kome ću sada dodati loptu?". Nisu uspjeli odgovoriti točno na to pitanje pa su se u listu strijelaca upisali svi osim Mateja Ivankovića. Domaće je navijače posebno razveselio zgoditak Matka Rotima pred sam kraj utakmice. Vratari odlični, ukupno su Lelić i Rajković obranili 25 udaraca gostiju iz Rijeke. Saša Barišić Jaman zabio je sedam, Franjo Lelić i danas vrlo dobri Kedžo dodali su po šest zgoditaka. Zamet su predvodili Damir Vučko i Krešimir Kozina, svaki po pet zgoditaka.

Perica Lelić prokomentirao je današnju utakmicu te najavio utakmicu u subotu protiv Bjelovara: „Moram priznati da je utakmica bila dosta teška. Imali smo samo dva dana odmora nakon utakmice u Sisku a problem je, iskreno, bio i motivacija. Danas su odlično odigrali igrači iz „drugog plana", odlično su iskoristili priliku i minutažu. Ovaj tjedan imamo tri utakmice, već u subotu dočekujemo Bjelovar u prvenstvu tako da nam širina klupe puno znači. Bjelovar je u dobroj seriji, mislim da imaju četiri pobjede u nizu. Očekuje nas velika borba no ipak smo mi domaćini, igramo pred našim navijačima i očekujem još jednu našu pobjedu. Što se tiče protivnika u četvrt finalu Kupa želio bih izbjeći Zagreb, bilo bi odlično s njima igrati finalnu utakmicu."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Završavamo današnju priču izjavom Matka Rotima: „Moram zahvaliti treneru na današnjoj minutaži. Trudio sam se i borio, znam da sam i griješio. Trudit ću se i dalje dobro raditi kako bi minuta u igri bilo više a grešaka manje. Zahvalio bih i suigračima koji mi daju veliku podršku i pomažu savjetima. Okrećemo se subotnjoj utakmici protiv Bjelovara i vjerujem nastavku naše pobjedničke serije."

Nexe - Zamet 38: 31 ( 19:16)

Našice - ŠŠD Kralja Tomislava, gledatelja 250

Suci: Igor Barle i Saša Vučić  (obojica Zagreb)

Nadzornik: Boris Crnojević (Kutina)

Nexe: P. Lelić (14 obrana), Buljubašić 3, F. Lelić 6, Mrđenović 2, Barišić Jaman 7, Ivanković, Rotim 1, Kedžo 6, Markotić 3, Kapular 2, Rajković (11 obrana), Kević 3, Tomašević 1, Blažević, Velić 4, Šunjić.

Trener: Kasim Kamenica  

Zamet: Đurica (4 obrane), Vučko 5, Sakić 1, Hrvatin 3, Tandara, Černeka 3, Lončarić 1, B.Kozina 2, Stevanović (13 obrana), Kovačević 3, Kružić 3, Montanari 4, Sorić, Golik 1, K.Kozina 5.

Trener: Alen Kurbanović 

Sedmerci: Nexe 6/6 ( Barišić Jaman 2, Velić 2, F.Lelić, Markotić),  Zamet 3/5 (Montanari 2, Golik).
Isključenja: Nexe 8 minuta (Kedžo, Barišić Jaman, Kević, Velić),   Zamet 6 minuta (B.Kozina, Sakić, Montanari).

Izvor: Nexe.hr

  


Izdvojeno

Reci što misliš!