Sport / Rukomet

NEXE na Facebooku popularniji od Atletica

NEXE na Facebooku popularniji od Atletica

Rukometni portal Handball-Planet.com napravio je zanimljivo istraživanje o radu rukometnih klubova na najpopularnijoj socijalnoj mreži Facebooku.

Klub s najviše "fanova" na službenoj FB stranici je mađarski MKB Veszprem, koji se može pohvaliti s 24.296 članova. Odmah iza Veszprema je Barcelona (16.331), a potom slijede bundesligaši Hamburg (15.295) i Kiel (14.518). U TOP 10 su još dva francuska kluba, peti Montpellier i sedmi Chambery, između njih je i treći, njemački klub Rhein Neckar Löwen, a zanimljivo, najpopularniji ženski klub je Larvik na desetom mjestu. Ispred njih je Copenhagen te slovenska Pivovarna Laško.

Na toj objavljenoj listi 25 klubova našao se i jedan hrvatski klub. Ne, nije riječ o Zagreb Croatia osiguranju, već našičkom NEXE-u. Prema popularnosti na “fejsu”, Našičani se nalaze na 24. mjestu svjetskih rukometnih klubova! Zanimljivo, iza našičkog rukometnog kluba nalazi se bivši višestruki europski prvak Ciudad Real, koji je ovoga ljeta preselio u Madrid pod okrilje slavnog Atletica te će od ove sezone nastupati pod imenom Atletico Madrid. Od klubova koji će predstojeće sezone igrati Regionalnu ligu, na globalnoj mreži popularni su još makedonski Pelister iz Bitolja (16.), sarajevska Bosna (17.) i banjalučki Borac (19.), koji se mogu pohvaliti i mnogo bogatijom klupskom povijesti negoli našički klub.
- Ovo je već odlično, a uz još malo više truda možemo biti i bolji. Zato nas preporučite i svojim prijateljima - kažu kratko u NEXE-u, uz “fejsbukovski” pozdrav - Like!.

TEKST: K.L., Glas Slavonije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!