Sport / Rukomet

RK Nexe - Markotić će zabijati do ljeta 2015.

RK Nexe - Markotić će zabijati do ljeta 2015.

Odlično posjećena konferencija za novinare obilovala je zanimljivim temama, a kao šlag na tortu došlo je potpisivanje novoga ugovora s Robertom Markotićem.



Razgovaralo se i o nadolazećem susretu 9.kola SEHA lige protiv slovačkoga Tatrana (nedjelja, 13.11. u 19 sati), dosadašnjem tijeku natjecanja u Regionalnoj ligi, nadolazećim susretima 3.kola Kupa EHF protiv turskoga Bešiktaša, novostima u školi rukometa RK Nexe. Svima je najavljeno i novo druženje s navijačima koje će biti organizirano u subotu 12.11. od 09.30 do 10.30 sati na Pejačevićevom trgu u Našicama. Biti će to još jedna prilika za slikanje i razgovor s igračima, nabavku klupskih suvenira te ulaznica za utakmicu Nexe – Tatran.

Predsjednik RK Nexe Josip Ergović:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Veliki je dobitak za naš klub što smo dogovorili potpisivanje ugovora (na četiri godine, do ljeta 2015.) s našim igračem Robertom Markotićem. Pred nama je napornih mjesec i pol, možda i najvažnijih u sezoni. Očekuju nas teške utakmice u SEHA ligi te , nadam se i vjerujem, uspješan nastavak europske priče."

presica nexe495

Robert Markotić je, uz široki osmjeh, kratko izjavio:

Zadovoljan sam što je ugovor potpisan i drago mi je što ostajem u Nexeu. Vjerujem da ću svojim radom dokazati da sam ovaj ugovor i zaslužio."

A ja sam ga odlučio staviti na transfer listu"... nadovezao se trener Kasim Kamenica te nastavio: „ Ovaj potez pokazuje orijentaciju kluba prema kvalitetnim igračima iz naše regije. Zadovoljan sam s Markotićem koji je jedan od glavnih oslonaca naše ekipe. Ovaj je potpis dragocjen za klub, ali i njega da se još više prikloni radu i ostvarenju planiranih rezultata.

U nedjelju nam predstoji utakmica s Taranom koji je česti sudionik Lige prvaka, a prvu godinu u SEHA ligi igra nešto slabije. No u utorak je uvjerljivo pobijedio Bosnu što znači da nas očekuje velik rival. Oni su iskusna i fizički jaka ekipa za koju ćemo se dobro pripremiti. Činjenica je da smo malo utakmica igrali na domaćem parketu pa pozivam naše navijače da se odazovu u što većem broju. Raduje da imam zdrav igrački kadar što je veća mogućnost za dobar rezultat.

Nakon toga nas očekuje gostovanje u Banja Luci te utakmica protiv Lovćena kod kuće - bez imalo podcjenjivanja u svima očekujemo pobjedu. A nakon toga ulazimo u dvije utakmice s Bešiktašem. Poznato je da zadnje tri godine EHF Kupa nismo imali sreće sa ždrijebom, ovoga puta moguće je da smo dobili lakšeg protivnika. Prođemo li to sve mogli bi reći da smo ostvarili najveći uspjeh kluba - vrh SEHA lige i šesnaestinu finala EHF Kupa."

markotic 495

Vratar Mate Šunjić, naš predstavnik u reprezentaciji na netom završenom Kupu nacija u Srbiji osvrnuo se na utakmicu s Tatranom i susrete s Bešiktašem:

Tatran je vrlo dobra ekipa koja već nekoliko godina igra u Ligi prvaka. Sigurno da još nisu uhvatili punu formu pa ih ne smijemo podcijeniti. Dočekujemo ih zdravi i vjerujem da ćemo, uz pomoć naših gledatelja, doći do nova tri boda. Nakon toga dolaze utakmice s Bešiktašem koji je također sudjelovao u europskim natjecanjima. Riječ je o protivniku koji sigurno razmišlja kao i mi. Vjerujem da ćemo mi tu priliku iskoristiti i prezimiti u Europi" - zaključuje mladi inženjer matematike.

Športski direktor Zdenko Kordi koji je, uz rad s prvom ekipom, zadužen za koordinaciju svih selekcija u klubu opisao je promijene u rukometnoj školi RK Nexea.

Veliku pažnju u klubu poklanjamo promociji naše škole rukometa. To je posao koji želimo odraditi najkulturnije jer radi se o mladosti i budućnosti ovoga kluba. Unatrag tri godine ustrojili smo sve selekcije, a u ovom preslagivanju dva smo bivša igrača poslali na tečaj za suce i isto toliko na školovanje za trenere rukometa. Umjesto voditelja druge ekipe Damira Eklića, koji nas je svojevoljno napustio i otišao u Orahovicu, odlučili smo se za varijantu domaćega kadra. Tako je naš bivši igrač Ivan Tomičić zamijenio Eklića dok je Matko Zrilić došao na Tomičićevo, mjesto jednog od trenera najmlađih rukometaša. Sve to radimo u želji da domaće igrače, koji više nisu u sustavu natjecanja, školujemo kako bi u budućnosti imali vlastiti stručni kadar. Mislimo da je ovo dobar potez za te igrače, za klub i hrvatski rukomet."

press 495 nexe

Utakmica s Tatranom igra se u nedjelju u 19.00 sati.  

 


Izdvojeno

Reci što misliš!