Sport / Rukomet

Rukometni spektakl u Gradskom vrtu!

Rukometni spektakl u Gradskom vrtu!

Uoči predstojećeg turnira muških rukometnih reprezentacija, koji se održava u Osijeku od 6.-8. siječnja 2012., u prostorijama Gradske uprave potpisan je Ugovor o zajedničkoj organizaciji Croatia cupa 2012. za muške i priprema Hrvatske muške rukometne reprezentacije u Osijeku za Europsko prvenstvo u Srbiji 2012.

Uz gradonačelnika Krešimira Bubala ugovor je potpisao predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola.

Na turniru će sudjelovati reprezentacija Hrvatske, Švedske, Slovačke i Irana, a u razdoblju od 02. - 14. siječnja 2012. u Osijeku će se održati i pripreme Hrvatske muške rukometne reprezentacije za Europsko rukometno prvenstvo u Srbiji (16. prosinca 2012.).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U osječkoj dvorani rukometna će reprezentacija trenirati dva puta dnevno te održati nekoliko promidžbenih aktivnosti (podjela slika, lopti, majica, fotografija..).
repka4952

Domaćinstvom Croatia cupa 2012. Grad Osijek nastavlja kontinuitet velikih športskih priredbi u našem gradu. Nakon Svjetskog prvenstva u rukometu, Europskog prvenstva u streljaštvu, Europske lige u odbojci, Svjetskog kupa u gimnastici, teniskog ITF challengera te niza domaćinstava nacionalnim selekcijama, još će jednom grad na Dravi potvrditi svoju gostoljubivost kao i vrhunske organizacijske sposobnosti - istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

 

"Lani tog turnira nije bilo, očekujem punu dvoranu i dobru atmosferu. Potrebni su nam treninzi i utakmice, imamo jako dobre protivnike i želimo se što bolje uigrati, na način da moje zamisli prenesemo na teren", rekao je Goluža, a govoreći o cilju na Europskom prvenstvu kazao je:

"Prije četiri godine smo rekli da je cilj u ovom olimpijskom ciklusu uzeti jednu medalju na velikim natjecanjima i plasirati se na Olimpijske igre. Imamo već dvije medalje, s EP-a i SP-a, a nadomak smo plasmana na Olimpijske igre. Nema imperativa, ali stvorili smo takav rejting da idemo na najviše. Ono što se mora je ostaviti srce na parketu i biti borben. Uspijemo li uzeti zlato usred Beograda, to bi bio povijesni rezultat", dodao je Goluža.

IZVOR: Jasenka Mađarević, www.osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!