Sport / Rukomet

Hrvatski navijači okupirali Novi Sad

Hrvatski navijači okupirali Novi Sad

Kao u Osijeku, Zagrebu, Splitu ili nekom od hrvatskih gradova. Takva je bila atmosfera sinoć u novosadskoj dvorani. Više od tri tisuće navijača u kockicama okupiralo je najveći vojvođanski grad. Počeli su stizati još od ranih jutarnjih sati. Najviše iz Osijeka, Vukovara, Vinkovaca, Županje.

Bili su tu opet i Tenjci, koji nakon Vršca nastavljaju turneju i po Novom Sadu. Stigli su i Sarvašani, Miholjčani, Vođinčani, a pri intoniranju hrvatske himne u Novom Sadu, vjerujemo, srce je bilo najveće navijačima iz Vukovara ili pak Ćelija. Bez obzira na to što se tijekom intoniranja Lijepe naše s dijelova tribina prolomio i zvižduk. Bilo je, naime, tu srpskih navijača "infiltriranih" među Španjolce.

- Odgledamo utakmicu i natrag kući. Ionako nas evo natrag u utorak protiv Francuza. Odmah poslije posla - pričao nam je jedan Osječanin.

Upravo osječki navijači izazvali su najviše "upitnika" na ulazu među pripadnicima sigurnosti. Zbunio ih je, naime, transparent "Lege".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Što je to sad? - kao da smo vidjeli kako je narastao upitnik kod zaštitata na ulazu.

Zastupljeni su bili i Našičani. Osim trenera NEXE-a Kasima Kamenice, vidjeli smo i njihovog pivota Marka Mrđenovića.

Inače, velik broj hrvatskih navijača tek je prije ulaza u SPENS odjenuo hrvatski dres. "Sigurnosti radi". No, neki ipak nisu odoljeli lijepom sunčanom danu i šetnjom po Zmaj Jovinoj ulici. Naravno, u hrvatskim dresovima. S terasa se uglavnom krajičkom promatralo kako prolaze Hrvati. Problema je određenih bilo, bar za one navijače koji su, ne znajući, prolazili pored kafića Red Firma, gdje se okupljaju najvatreniji navijači Vojvodine. Nekima se iznutra baš nisu svidjeli "šahovničari" pa je bilo povika i poziva na obračun. No, ulaskom u ograđeni dio oko dvorane više nije bilo nikakvih problema. Mnogi su zato iskoristili dobro osiguranje policije i slikali se ispred dvorane u Novom Sadu. Naravno, u hrvatskim obilježjima.

- Dođite na derbi pa ćete vidjeti što je osiguranje i koliko ima policajaca - rekao je jedan kolega.

A atmosfera u dvorani? Kao da smo s one strane granice. Mislimo na hrvatskoj strani. Podizala ju je svakim pogotkom i glazba s razglasa.

- Ovo će biti dobra noć, predosjećam - čulo se nakon Štrlekovog gola, a nakon Duvnjakovog čuli smo ponovno Severinu i "Gas, gas".

K. L. (Glas Slavonije)

[blockquote]Upozorenje za hrvatske navijače
hrvatska-spanjolska-rukomet-zastavaIako je osiguranje u Novom Sadu na visokoj razini, posebno u dvorani i okolo nje, ne treba zaboraviti da je to ipak Srbija i da nismo svima tamo baš dobrodošli... Novosadski huligani (pripadnici navijačke grupe Vojvodine (Firmaši), ali i lokalne Delije i Grobari) koriste svaku priliku da napadnu hrvatske navijače i oduzmu neki od rekvizita. Tako su i jučer ukrali dvije hrvatske zastave, koje će vjerojatno gorjeti na nekoj od nogometnih utakmica u srpskom prvenstvu :( Srpski portali izvještavaju i o tuči prije utakmicu u Ulici Laze Telečkog, te o nekoliko razbijenih auta s hrvatskim tablicama. Ovo nikako nije zaplašivanje, nego samo upozorenje. Ne šetajte naivno po gradu s rekvizitima i posebno transparentima. Hrvatska zastava je svetinja! Vidimo se u utorak u Novom Sadu protiv Francuza :)

SiB.hr[/blockquote]

 


Izdvojeno

Reci što misliš!