Sport / Rukomet

Magdeburg na samo +2, Nexe u lovu na prolaz

Magdeburg na samo +2, Nexe u lovu na prolaz

Dvorana u uzvratu biti će pretijesna za sve koji žele vidjeti povijesni uspjeh Nexe, a odičan rezultat u prvoj utakmici daje nadu da tu nije kraj.

nexe-split400Da nam je netko prije utakmice ponudio......klasična izjava koja uvijek vrijedi.

Početak utakmice nije nagovještavao ovakav završetak. Istina je, bili smo uplašeni i nervozni, prvi smo zgoditak postigli u 6.minuti, lopte su nam ispadale iz ruku, nismo imali odgovor na igru Magdeburga. Nasreću, ta zbunjenost nije trajala predugo. Vratili smo se u potpunosti u utakmicu pa prednost Magdeburga više nije bila velika. U posljednjoj minuti prvoga dijela, uz nekoliko čudnih sudačkih odluka, Magdeburg ponovno dolazi do +4 pa se na odmor odlazi pri rezultatu 17:13.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavak donosi puno bolji rukomet s naše strane pa dolazimo do izjednačenja, 19:19 u 39. te prvoga i jedinog vodstva, 20:21 minutu kasnije. Tada domaćinima serijom 5:1 dozvoljavamo povratak u vodstvo. Na sreću, nismo im dozvolili da nam pobjegnu daleko. Zgoditak Nikole Kedže u posljednjoj sekundi utakmice bio je pravo malo remek-djelo. Šlag na tortu obostrano odlične utakmice koje se ne bi postidjela niti najjača liga svijeta.

Vratari su briljirali. Naš stari poznanik od utakmica sa Schaffhausenom, Islanđanin Gustavsson obranio je 14 udaraca, a najbolji pojedinac utakmice Perica Lelić čak 17.

Naše su strijelce predvodili Franjo Lelić sa šest te Robert Markotić i Mario Obad s četiri zgoditka.

Bez obzira na prvi poraz u ovosezonskom Kupu EHF-a, vraćamo se u Našice s vrlo pozitivnim rezultatom. Uzvratna je utakmica u subotu, 18.veljače u, vjerujemo, prepunoj dvorani OŠ Kralja Tomislava.

SC Magdeburg - RK Nexe 31:29

Evo i izjava oba trenera neposredno nakon utakmice.

Kasim Kamenica: „Čestitam Magdeburgu na pobjedi. Mi smo, prije svega, došli odigrati dobru i hrabru utakmicu protiv favoriziranog domaćina. Mislim da smo u tome uspjeli. Nisam zadovoljan igrom u obrani, a s druge smo pak strane postigli puno zgoditaka što me veseli. Mi možemo odigrati puno bolje. Magdeburg je i dalje favorit za prolaz."

Trener Magdeburga, Frank Carstens: „Utakmica je bila vrlo izjednačena i obje momčadi imaju priliku za prolaz u četvrtfinale. Nexe je odigrao vrlo pametnu utakmicu. Igrali su duge napade i strpljivo čekali priliku za realizaciju. Naša je obrana loše reagirala na igru Nexea. Naš je vratar bio vrlo dobar, ali on je tek jedan dio momčadi. Nismo bili dovoljno koncentrirani u obrani. Tu moramo tražiti napredak."

Tekst: RK Nexe

     

 


Izdvojeno

Reci što misliš!