Sport / Rukomet

RK Nexe: Pobjedom do bronce

RK Nexe: Pobjedom do bronce

Rukometaši CO Zagreba očekivani su osvajači i ovogodišnjeg trofeja Kupa Hrvatske. U finalu su svladali riječki Zamet, koji je senzacionalno u polufinalu, s čak sedam pogodaka razlike, svladao našički NEXE.

Rukometaši CO Zagreba očekivani su osvajači i ovogodišnjeg trofeja Kupa Hrvatske. U finalu su svladali riječki Zamet, koji je senzacionalno u polufinalu, s čak sedam pogodaka razlike, svladao našički NEXE.

nexe bronca495 2

Koban za Našičane bio je vratar Ivan Stevanović, koji je skupio nevjerojatne 22 obrane za treće finala Kupa Riječana i prvo nakon 11 godina. Našičanima borba za trofej Kupa i dalje ostaje samo san, ovo im je drugi nastup na Final fouru. Slaba im je utjeha jučerašnja pobjeda nad kutinskom Moslavinom, inače članom Prve hrvatske lige (drugi stupanj natjecanja), koja je dan prije poražena od Zagreba. Završio je pehar Našičanima u rukama, ali onaj za utješno treće mjesto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Da, nadali smo se nešto većoj "kanti", jer nas je kiks protiv Zameta stajao ulaska u finale. Nećemo biti nezadovoljni broncom. Pobjedom smo završili nastup u Kupu i sada se okrećemo završnici Prvenstva Hrvatske - rekao je Franjo Lelić, koji je zajedno s Albinom Eterom i Ivanom Sliškovićem s pet golova bio najučinkovitiji igrač NEXE-a u nedjeljnom susretu za utješnu poziciju.

No, početak subotnjeg susreta nije sugerirao da bi Našičani na kraju mogli doživjeti katastrofu. Poveli su 8:4, no riječki su rukometaši odigrali fantastičan nastavak prvog poluvremena i s velikom serijom (16:4) već na odmoru imali ogromnu prednost, 20:12. U 35. minuti stigli su Riječani i na korak do deset golova prednosti (24:15) pa se hrvatski predstavnik u SEHA ligi, ovogodišnja petoplasirana momčad regije, spašavao od katastrofe.

nexe bronca495

- Poraz od Zameta nitko nije očekivao pa smo utakmicu protiv Moslavine odigrali pod velikim psihološkim pritiskom. Novo posrtanje ne bi bilo dobro. I zato je dobro da smo u ovoj utakmici pobijedili. Gledajući ukupno, ipak je ove sezone napravljen napredak. Lani smo u Kupu ispali u četvrtfinalu. Eto, ove smo godine u polufinalu, neka nagodinu igramo finale, a za dvije godine osvojimo Kup - pričao je vanjski rukometaš NEXE-a Mario Obad.

Našičane očekuje možda i najvažniji zadatak. Završnica hrvatskog prvenstva i osvajanje drugog mjesta, koje još jedino vodi u kvalifikacije u buduću Europsku ligu, koja će početi sljedeće sezone.

- Sljedeću utakmicu igramo u Karlovcu. Nakon ovoga u Poreču sigurno će nas Karlovac dočekati "napaljen". Treba se vratiti na pobjedničke staze i osigurati drugo mjesto u domaćem prvenstvu. Pobjeda u Karlovcu najbolji je put tomu - kaže Obad.[blockquote]Polufinalni susreti

Nexe 28 (12)
Zamet 35 (20)

CO Zagreb 39 (17)
Moslavina 24 (10)

Za treće mjesto

Nexe 40 (20)
Moslavina 30 (17)

Finale

CO Zagreb 36 (18)
Zamet 23 (9)[/blockquote]

 

Tekst: K.L./K.K./S.S. (Glas Slavonije)
Foto: rknexe.hr



Izdvojeno

Reci što misliš!