Sport / Rukomet

Nexe nadomak bodu u Kutiji

Nexe nadomak bodu u Kutiji

Što reći nakon ovakve utakmice...svi su se složili: „Nexe je zaslužio bod!" Baš svi!

             RK CO ZAGREB - RK NEXE 33:31 (14:14)

Prvi dio u potpunosti izjednačen, 14:14 nakon prvih 30 minuta. U nastavak Nexe ulazi bolje, te vodi dva razlike (16:18 u 37.minuti), ali i žuri previše. Imali su tako povoljan rezultat cijelo drugo poluvrijeme, no utakmicu su izgubili u posljednje tri-četiri minute.

Šteta, bila je ovo vrhunska predstava Nexea u Zagrebu. Možda i najbolja u Kutiji šibica u povijesti. Luka Stepančić bio je posebno raspoložen i predvodio Zagreb s deset zgoditaka, Marino Marić dodao je 5. Filip Ivić na vratima Zagreba sakupio je 10, Kelentrić 5 obrana.

Nexe je predvodio Igor Vujić sa šest zgoditaka, po četiri su dodali Mataija, Markotić i Slišković. Mate Šunjić obranio je 7 udaraca domaćih igrača.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bili su naši rukometaši na pragu senzacije, na kraju smo ostali na tome pragu i nismo uspjeli proći kroz vrata trijumfa u zagrebačkoj Kutiji šibica.
Razgovarali smo nakon susreta s Igorom Vujićem, Ivanom Sliškovićem te Albinom Eterom.

Počinjemo s našim najboljim strijelcem, šest puta uspješnim Igorom Vujićem.

„Prije svega želim čestitati svim svojim suigračima na velikoj borbenosti i odlično odigranoj utakmici. Mislim da je Zagreb danas malo „pomazila" božica Fortuna, imali su športske sreće. Obje su momčadi bile izuzetno borbene, mislim da smo danas parirali Zagrebu u svim dijelovima rukometne igre. Presudio je njihov izniman pucački dan, prije svega Luke Stepančića. Da smo samo malo uspjeli spustiti njegovu učinkovitost mislim da bi bili još ravnopravniji ako ne i bolji."

Osjetio se kod NEXE-a, nažalost, veliki umor od putovanja u Bjelorusiju. Zagreb ih je  „slomio" u posljednje tri-četiri minute utakmice.

„Da, odnio nam je taj put potrebnu svježinu te dio fizičke i psihičke snage. Noge su nam bile teške, imali smo tek jedan dan za regeneraciju prije ove utakmice. Motiv je kod svih nas bio izuzetno visok, svi smo željeli pobijediti u Zagrebu. Snage je ponestalo u samoj završnici. Utakmica je bila odlična, puna tempa. Mislim da su mladosti Zagreba i Nexea tu negdje, danas su odlučile tek sitnice u njihovu korist. Oni imaju i nekoliko iskusnijih igrača, reprezentativaca čija je staloženost bila presudna. Sve u svemu, moramo biti jako zadovoljni igrom u Zagrebu i iskoristiti to već u subotu u Našicama protiv Vardara. U toj utakmici, kao i danas, moramo dati sve od sebe i tražiti put ka pobjedi."

Ivan Slišković danas je napunio 21 godinu, bio je blizu prekrasnog rođendanskog poklona...

„Ostavila je Bjelorusija traga na nama, teška utakmica i naporan put utjecali su na našu današnju svježinu. Jako smo se dobro držali, u drugome dijelu i poveli dva razlike međutim, neke su nas okolnosti – prije svega odlična igra Stepančića u napadu – koštale boda pa čak i pobjede. Dali smo sve od sebe kako smo i obećali, odigrali odličnu utakmicu. Mogli smo malo bolje odigrati obranu jer primili smo ponovno previše golova. Momčadi Zagreba čestitam na pobjedi, svojim suigračima na želji, volji i trudu pokazanom danas u Kutiji šibica. Idemo dalje, gledamo prema pobjedi protiv Vardara u subotu u našoj dvorani."

Današnja odlična predstava najbolja je pozivnica svima neka dođu u što većem broju u subotu bodriti vas do pobjede protiv Vardara.

„Je, sigurno. Danas smo svi odigrali dobro i kada još malo pojačamo igru u obrani mislim da možemo računati na velike stvari. Pozvao bih sve naše navijačice i navijače, sve ljubitelje rukometa neka dođu u subotu u 18 sati kako bismo svi zajedno uživali u još jednoj velikoj utakmici i, nadam se, novoj pobjedi Nexea!"


Izdvojeno

Reci što misliš!