Sport / Rukomet

Golužini puleni po pobjedu u rasprodanoj dvorani

Golužini puleni po pobjedu u rasprodanoj dvorani

Susretom najboljih rukometaša Hrvatske i Slovačke u Osijeku sutra počinje drugi kvalifikacijski ciklus za plasman na završnicu Europskog rukometnog prvenstva u Danskoj 2014 godine.

07222852ea2f221d924dfc1bc876f4c8.jpg

Hrvatska je do sada sudjelovala na svim završnicama natjecanja za najbolju europsku momčad. Ima dva srebra i dvije bronce te još dva polufinala. Kvalifikacije se igraju u 7 skupina, a svaka skupina ima 4 reprezentacije. Dalje idu najbolje dvije iz skupine i najbolja treća iz skupine koja je najbolje odigrala s prve dvije momčadi. Ne morate razbijati glavu s tim, jer se izborniku Slavku Goluži postavilo na današnjoj konferenciji u Osijeku pitanje – Možemo li do svih pobjeda u skupini? Goluža je to prihvatio sa smiješkom i odobravanjem ostavivši ipak prostora maloj okrugloj lopti. Hrvatska je u skupini s Mađarskom, Slovačkom i Latvijom. Mađari su opasni, bili su polufinalisti na olimpijadi, a Slovaci koji se sutra u 18 sati u prepunoj dvorani Gradski vrt sastaju s kaubojima, nisu bili na olimpijadi ni na svjetskom, no nisu za podcijeniti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Goluža je pohvalio atmosferu koja ga je dočekala a dodatan osmjeh izmamila mu je činjenica da dan prije kvalifikacijskog susreta nema više prazne stolice u dvorani Gradski vrt. Pomlađivanje je za Golužu proces koji traje već neko vrijeme, a natjecanja pred njim i njegovim sastavom nisu „...pod nekim posebnim imperativom."

[span class=camera]GALERIJA: Hrvatska - Švedska, Croatia Cup 2012.[/span]

Nema Balića, Lackovića, Loserta, Bičanića, ali je zato stigao kapetan Igor Vori, i slavoncima posebno drag Domagoj Duvnjak koji je priznao –

„Koliko god da karata imam uvijek je malo. Naravno da su me brojni iz Đakova i Osijeka zvali i radujem se što će brojni biti i na tribinama. U Osijeku se reprezentacija stvarno osjeća k´o kod kuće!"

79f1cce8ed12cba694d88a199bea26fe.jpg

Na konferenciji za novinstvo je govorio mladi reprezentativac, 20-godišnji vratar RK Zagreba Filipa Ivića. Kao i brojni prije njega za „inicijaciju" morat će nešto zapjevati kolegama iz reprezentativne svlačionice.

Tekst: Radio Osijek

[blockquote]Osim susreta seniora i mlade reprezentacije Hrvatske i Slovačke odigrati će međusobni susret. Početak je u 19 sati, a osim uživo susret možete pratiti i putem sustava MaxiSport.tv[/blockquote]


Izdvojeno

Reci što misliš!