Sport / Rukomet

Novi trener, novi gromovi, nova priča

Novi trener, novi gromovi, nova priča

Rukometaši Nexea započeli su pripreme za novu sezonu. Na okupljanju i prvom treningu okupilo se 14 igrača, nedostajali su Šime Ivić i Josip Božić Pavletić koji su zbog obveza u juniorskoj odnosno kadetskoj reprezentaciji Hrvatske dobili nekoliko dodatnih dana odmora.

Uz „stare" igrače - Pericu i Franju Lelića, Josipa Pivca, Albina Etera, Miju Tomića, Marka Mrđenovića, Marka Bureša i Igora Vujića – novinarima i javnosti predstavljeni su i novaci u dresu „Gromova" – Luka Sokolić (srednji i lijevi vanjski), Marin Sakić (pivot), Tibor Jurjević (srednji vanjski), Marin Kružić (desni vanjski), Marin Vegar (lijevi vanjski) te Krešo Tomas (pivot). Nove ćete „Gromove", opširnije i pojedinačno, imati prilike upoznati tijekom narednih dana na klupskim Internet stranicama.

b3eedde76f562b3e60d156c8eeaf274f.jpg

Odlukom novog trenera Zdenka Kordija prvoj su momčadi priključeni i dosadašnji juniori Nikola Njegovan i Daniel Hvizdak.
Rukometaši Nexea pripreme će odraditi u Našicama uz nekoliko turnirskih nastupa. Prvi od njih biti će u Novome Sadu (16-18.08.) zatim u austrijskom Leobenu (23. i 24.08.) te naposljetku u Kanjiži zadnji vikend u kolovozu.
O svemu što nas očekuje u novoj sezoni porazgovarali smo s predsjednikom kluba Josipom Ergovićem te novim trenerom prve momčadi profesorom Zdenkom Kordijem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Josipe, ovo nije samo početak nove sezone već i početak novoga ciklusa rukometnoga kluba Nexe...

Da, u novu sezonu ulazimo s novim trenerom te šestoricom novih igrača. Iznimno sam zadovoljan s ovosezonskom momčadi i veliki sam optimist pred početak nove sezone. Naravno, oni to radom i rezultatom moraju i potvrditi tijekom sezone koja je pred nama."

Ciljevi se neće mijenjati u odnosu na prijašnje sezone...

Tako je, ciljevi ostaju isti. SEHA liga nam i dalje donosi veliko iskustvo i odličnu promociju kako kluba tako i igrača i sponzora i sredine u kojoj igramo. Naravno da, uz sve navedeno, i u SEHA ligi uvijek želimo postići što bolji rezultat. U Europi puno toga ovisi o sreći, o tome koga ćemo dobiti za protivnika. Bilo bi lijepo plasirati se u natjecanje po skupinama EHF kupa, ali nam to ipak nije imperativ. Ukoliko nam se ukaže prilika dati ćemo sve od sebe kako bismo je i iskoristili, naravno. Slična je situacija i s domaćim Kup natjecanjem, naša je želja što bolji plasman. Idealno bi bilo finale s CO Zagrebom. No, kao i uvijek naš je glavni cilj Premier liga, osvajanje drugoga mjesta koje nam osigurava nastup u SEHA ligi i slijedeće sezone."

Zdenko, počinje novo poglavlje rukometnoga kluba Nexe...

Počinje, tako je. Prve su četiri godine, nakon ulaska u Premier ligu, bile u znaku euforije i početka nečega velikoga. Drugo, skoro identično vremensko razdoblje, bilo je posvećeno stabilizaciji u vrhu hrvatskoga rukometa, izlaska u Europu i SEHA ligu. Sada je pred nama novi ciklus koji će obilježiti puno novih detalja. Jedan je od njih i činjenica da smo nastupima u SEHA ligi i europskim natjecanjima privukli interes bogatijih klubova kojima postaju zanimljivi naši igrači. To zahtjeva puno više planiranja, truda i rada, ali to je jednostavno neminovno. Na to moramo biti spremni."

Momčad je u odnosu na prošlu sezonu uvelike izmijenjena, šest je novih igrača uz, za sada, dva juniora iz naše škole rukometa...

Da, za sada je tako. Ovisno o razvoju situacije, to se može i mijenjati tijekom jeseni. Situacija u gospodarstvu i nama određuje neke stvari. Mi se tome moramo prilagoditi. Sigurno je dobra praksa uključivanje mladih igrača u prvu momčad, za sada su to Njegovan i Hvizdak. To ne znači da za mjesec dana u pogonu neće biti još netko kako bi ih što više dobilo priliku. Oni trebaju osjetiti kako je to raditi sa seniorskom ekipom. Oni taj izazov trebaju prihvatiti, to im je prilika za upoznavanje s profesionalizmom. Na taj će im način biti olakšana odluka o bitnim životnim pitanjima."

Tijek priprema...

Biti ćemo u Našicama, koristiti ćemo dvoranu, vanjske terene i fitnes centar. Za sada je planirano osam pripremnih utakmica, po tri na turnirima u Novome Sadu i Kanjiži te dvije u Leobenu. Plan je za sada takav, postoji ipak mogućnost odigravanja još poneke utakmice s klubovima iz bliže okolice. Mislim da će nam to biti dovoljno za uigravanje momčadi."

Izvor: rk-nexe.hr

 

Izdvojeno

Reci što misliš!