Sport / Rukomet

Kružić i Šakić novi igrači Nexea

Kružić i Šakić novi igrači Nexea

Jučer Marin, danas Marin, sutra Marin. Sakić, Kružić i Vegar. Novoga smo Vam pivota predstavili jučer, danas je red na desnog vanjskog. Trilogiju „Marin" završiti ćemo sutra s novim lijevim vanjskim.
Marin Kružić je...

"Rođen u Rijeci 1989.godine. Student Ekonomskog fakulteta. Rukometnu sam karijeru započeo u Kvarneru, negdje u petom razredu osnovne škole. Na prvoj godini fakulteta prešao sam u Zamet i tamo odigrao pet sezona Premier lige. Visok sam 193 centimetra, težak 95 kilograma, igram na poziciji desnog vanjskog."

Iz Zameta u Nexe, još jedan u nizu...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da. Kozina pa Vujić, a ove sezone Sakić i ja. Ima neka tajna veza Zameta i Nexea...haha. Logičan je to slijed događaja u karijeri jednoga igrača. Uvijek težiti ka većem i boljem. Osobno mi jako puno znači dolazak u Nexe, time sam napravio veliki korak naprijed. Nexe je već godinama u samome vrhu hrvatskoga rukometa, konstantan u Europi i SEHA ligi. Kada je došao poziv za dolazak u Našice, nisam dvojio niti sekunde."
Sezona će biti zanimljiva, očekuje nas pregršt velikih i jakih utakmica...

Tako je. SEHA liga velika je motivacija za svakoga igrača, to je sada jedna od najjačih svjetskih liga. Sudionici lige, mislim i na klubove i na igrače, izuzetno su jaki i kvalitetni, biti će ovo sezona na visokom nivou. Izuzetno sam motiviran i jedva čekam prve utakmice u novome dresu. Nije SEHA liga jedino što nas očekuje, naravno. Veselim se i nastupima u Kupu EHF te posebno domaćim utakmicama prvenstva i kupa. Upravo će na rezultatu u Premier ligi biti poseban naglasak, tu trebamo osigurati nastavak cjelokupne priče i za naredne sezone."

U Našicama si nekoliko dana. Prvi dojmovi?

Klub je organiziran na izuzetno visokoj razini, uvjeti za treniranje su nam odlični. Sve je to samo potvrdilo moju odluku o dolasku u Nexe. Našice još upoznajem. Malen, ali izuzetno lijep grad. Posebno sam impresioniran parkom, stvarno je prekrasan. Sviđa mi se što nam je sve blizu, pješice za tren stignem gdje kod krenem. Dojam u prvih pet dana – čista petica!"

rknexe sakic495

Marin Sakić je igrač kojega je Nexe dugo čekao, zar ne?

Ha ha...Da, i ja sam dugo čekao Nexe. Bilo je interesa i prošle godine no, stjecajem okolnosti, do transfera nije došlo. Ove je godine bilo sve u redu i eto tu sam. Sve se brzo odigralo i dogovorilo i sretan sam zbog toga. Ovo je velik i ispravan korak u mojoj karijeri, s Nexeom me očekuju velika iskušenja u četiri natjecanja. Ovdje očekujem napredak u karijeri, a to mi je najvažnije."

Kako bi se Marin Sakić sam predstavio navijačima Nexea i rukometnoj javnosti općenito?

Rođen sam 08.lipnja 1987.godine u Rijeci. Visok sam 200 centimetara i težak 101 kilogram, igram na poziciji pivota. Rukomet sam počeo igrati u „Zametu", tek nešto malo u još nekim lokalnim klubovima. Igrao sam na poziciji pivota od svoje 17.godine, a prije toga sam igrao svašta. Malo sam se, eto, kasno specijalizirao za poziciju kružnog napadača. Prvi nastup za seniore rukometnoga kluba Zamet imao sam 2005.godine. Tijekom karijere imao sam pauzu od otprilike godinu i pol dana zbog ozlijede te obveza na Kineziološkom fakultetu. 2010.nastavio sam s igranjem i od tada sam puno napredovao. Nastupao sam za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske."

Zamet je do sada bio tvoj jedini profesionalni klub...

Da, Zamet je i moj matični klub."

S pivotima iz Zameta imamo jako dobro iskustvo. Tvoj bivši suigrač Krešimir Kozina ostavio je u Našicama odličan dojam...

Kada sam se 2010.vratio rukometu Krešo je već bio u seniorskoj momčadi. Nakon tjedan dana zajedničkih treninga postali smo jako dobri prijatelji i apsolutno pozitivni rivali na poziciji pivota u Zametu. Puno mi je pomogao taj naš odnos jer sam uvijek imao čovjeka kojeg trebam stizat ili koji mi puše za vrat. To mi je uvijek bila dodatna motivacija. Krešo je svojim igrama u Nexeu osvojio mnoga srca, to je sigurno."

Sezona koja uskoro počinje donosi puno izazova i biti će vrlo zahtjevna. SEHA liga, EHF kup te Premier liga i domaći Kup...Kakva su tvoja očekivanja i razmišljanja o tome što nas očekuje?

Znam gdje sam došao, Nexe je velik klub i postavljene ciljeve treba ispuniti. To znači, prije svega, kroz Premier ligu osigurati ponovni nastup u regionalnom natjecanju i europskim kupovima. U SEHA ligi očekujem što bolji plasman. Ja sam sada u novoj sredini i potpuno drugačijoj situaciji od dosadašnje. SEHA ligu smo, do sada, gledali na televiziji, o tim klubovima i igračima čitali u novinama i na Internetu. Sada sam i ja dio te SEHA lige, sada ću s tim i protiv tih igrača igrati svaki tjedan. To je velika čast i poseban motiv. SEHA liga se ove sezone diže na stepenicu više, u svakom pogledu. Jako je puno odličnih igrača došlo u klubove lige i to je sada već treća ili četvrta liga po snazi na svijetu. A to nije mala stvar. Strašno je to veliki motiv za svakoga igrača. Trebam ozbiljno trenirati i igrati pa će i rezultati doći. Ne samo ja, svi mi."

Grad Rijeku i Jadransko more prije pet dana zamijenio si Našicama i Slavonijom...

Meni su Našice prekrasne. Grad nije prevelik, a opet imate puno toga za vidjeti. Ljudi su izuzetno srdačni, sve su nas odlično prihvatili. Iskreno, slavonski, rekao bih dobroljudski! Živio sam u Rijeci, ali nisam osoba koja voli gradsku užurbanost, manja su mi mjesta uvijek bila draža. Stvarno sam oduševljen sa svime."

 

Izdvojeno

Reci što misliš!