Sport / Rukomet

Nexe svladao Dubravu za skok na drugo mjesto

Nexe svladao Dubravu za skok na drugo mjesto

Rukometaši Nexea u petom su kolu Lige za prvaka teško i zasluženo pobijedili Dubravu. Semafor je na kraju pokazao 34:28, na odmoru je bilo 15:15.



Nexe je prvi puta došao do osjetnije prednosti u 9.minuti (7:3), no Dubrava se u potpunosti vratila u utakmicu do isteka tridesete minute prvenstveno zahvaljujući golmanu Badžeku koji je obranio nekoliko „zicera“ i upisao sedam obrana u prvome dijelu utakmice.

Početkom nastavka Dubrava je i vodila, zadnji su puta gosti imali prednost u 39.minuti (19:20). Nakon poravnanja, uslijedilo je nekoliko minuta igre gol za gol do posljednjeg izjednačenja na utakmici u 46.minuti (24:24). Tada je, i inače odlični vratar Pivac, spustio roletu na vratima Nexea što je rezultiralo serijom 10:4 i novim bodovima na kontu peterostrukog viceprvaka Hrvatske.

Rukometaši Dubrave u posljednjih su sedam minuta utakmice postigli tek jedan zgoditak, a tijekom 30 minuta drugoga dijela igre trojica gostujućih vratara upisala su tek jednu obranu.

Sve u svemu – napeto i zanimljivo, uz glasan i konstantan huk s tribina. Za novu pobjedu, nove bodove i povratak na drugu poziciju Lige za prvaka. Na pola smo puta – pet je kola iza nas, još nas toliko očekuje.

Prvo ime utakmice je vratar Nexea Josip Pivac s velikih 18 obrana, odlični su bili i Vujić s 10, Eter sa šest te Mrđenović, Jurjević i Ivić s četiri pogotka. Jedini obranjeni sedmerac na utakmici djelo je mladog vratara Nexea Edija Vešligaja. Prve violine gostiju - Domagoj Pavlović i Ivan Dumenčić sa po sedam zgoditaka. Ovom pobjedom Nexe, uz isti broj bodova kao i Dubrava, zauzima drugo mjesto na tablici Premijer lige za prvaka.

Prvenstvo nastavljamo već u utorak kada u Našice dolazi Poreč. Utakmica počinje u 19 sati.

Tekst: RK Nexe
Foto: Nikolina Pavić

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!