Sport / Rukomet

Našički Gromovi počeli s pripremama za novu sezonu

Našički Gromovi počeli s pripremama za novu sezonu

Okupljanje i prvi trening RK Nexe Našice već je tradicionalno odrađen u športskom centru u Feričancima. Uz prošlogodišnje uzdanice – Pericu Lelića, Etera, Nuića, Mrđenovića, Tomasa, Sakića, Vegara, Jurjevića, Sokolića, Kružića, Božić Pavletića, Bureša, Dundovića i braću Vešligaj – treneru Zdenku Kordiju na raspolaganju su i novi Gromovi – Ante Gadža (srednj vanjski), Mirko Herceg (lijevi vanjski), Josip Crnić (desno krilo) i Mirko Juzbašić (vratar).



Uskoro dolazi i novi desni vanjski, potvrda se očekuje ovaj tjedan. Klub će čekati konačnu odluku Franje Lelića koji razmišlja o završetku karijere.

Rukometni klub Nexe napustili su Igor Vujić, Šime ivić, Josip Pivac i Mijo Tomić. U klubu će ponovno biti angažiran Mirko Krolo, svjetski priznati stručnjak za tjelesnu pripremu.

Trener NEXE-a Zdenko Kordi o pripremama

„Od početka priprema kombinirati ćemo unutarnje i vanjske terene – dvoranu, fitnes i park. Prve prijateljske utakmice odigrati ćemo u Našicama 8. i 9.kolovoza protiv austrijskog Leobena. Nakon toga slijedi utakmica u Mađarskoj protiv Csurga pa odlazak na jaki turnir u Kanjižu gdje će nam prvi protivnici biti Pick Szeged i Gorenje Velenje. U drugoj su skupini Vardar, Partizan i reprezentacija Tunisa.“

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Josip Ergović, predsjednik NEXE-a o ciljevima i planovima

„Imamo jednake želje i ciljeve kao i prošle sezone. Najveći i najvažniji je ponovno biti drugi u Hrvatskoj. Što se tiče SEHA Gazprom Južni tok lige želimo igrati atraktivan, prepoznatljiv i dopadljiv rukomet. Mi smo momčad iz najmanjeg grada u cijeloj SEHA ligi, ali smo sve poznatiji u europskom rukometu. Želimo se u dobrom svjetlu predstaviti i u EHF kupu, bilo bi lijepo igrati u skupinama…“

Tekst: Vjekoslav Mahovlić
Foto: Dario Puhanić


Izdvojeno

Reci što misliš!