Sport / Rukomet

Osijek bez domaćinstva rukometnog Eura 2018. zbog manjka kapaciteta dvorane Gradski vrt

Osijek bez domaćinstva rukometnog Eura 2018. zbog manjka kapaciteta dvorane Gradski vrt

Kao što je bilo i za očekivati, Hrvatska je dobila domaćinstvo Europskog prvenstva za rukometaše 2018. godine. Gradovi u kojima će se igrati su Zagreb, Split , Poreč i Varaždin.

Osječki dogradonačelnik  i predsjednik ŽRK Osijek Vladimir Ham ističe kako Grad Osijek nije ni dobio obavijest iz HRS-a o kandidaturi.

Razlog tomu je što je osječka dvorana premala i prema novim kriterijima EHF-a ne ispunjava kriterij od minimalnog kapaciteta koji iznosi 5 tisuća mjesta. Gradski vrt ima kapacitet 3,538. Ni dvorana u Poreču ne ispunjava taj zahtjev, ali tamo će se postaviti montažne tribine, što je u Gradskom vrtu trenutno otežano.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Međutim još postoji šansa da Osijek bude domaćin. Naime, ako jedan od sadašnja četiri grada ne zadovoljavi kriterije, moguća su neka druga rješenja. Splitska Spaladium Arena je trenutno u najvećim problemima i moguće je da do 2018. godine zbog stečaja ne bude u mogućnosti organizirati velike priredbe i onda bi EHF morao pristati i na osječku dvoranu.

Inače, osječka dvorana Gradski vrt krajem ove godine domaćin je ženskog rukometnog Eura kojeg organiziramo zajedno s Mađarima.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!