Sport / Rukomet

EP u rukometu za žene: Osijek domaćin Francuskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Slovačkoj

EP u rukometu za žene: Osijek domaćin Francuskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Slovačkoj

Jučerašnjim potpisom Ugovora, Grad Osijek preuzeo je domaćinstvo i suorganizaciju jednog dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene, Hrvatska 2014., koje će se u NŠD Gradski vrt odigrati od 8.-13. prosinca 2014.

Europska rukometna federacija organizaciju je dodijelila Republici Hrvatskoj i Republici Mađarskoj, a gradovi domaćini su Budimpešta, Gyor i Debrecen te Zagreb, Varaždin i Osijek.

Grad Osijek ugostit će utakmice skupine D, u kojoj će snage odmjeriti Francuska, Srbija, Crna Gora i Slovačka. U svom je proračunu za ovu sportsku manifestaciju Grad planirao 350.000 kuna, a kao izuzetan domaćin već se dokazao Svjetskim rukometnim prvenstvom 2009., Europskim prvenstvom u streljaštvu 2009. i 2013 te organizacijom čak šest izdanja Svjetskog kupa u gimnastici pa će se za uspješnu organizaciju i ovog događaja pobrinuti iskusni tim osječkih sportskih djelatnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zadovoljstvo što će Osijek i NŠD Gradski vrt ponovo biti domaćinom ovako velike sportske priredbe iskazao je i gradonačelnik Ivan Vrkić, kao i direktor ovog natjecanja za Hrvatsku Silvio Njirić.

Izvor: Osijek.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!