Sport / Rukomet

Nexe lako kroz Varaždin

Nexe lako kroz Varaždin

Rukometaši Nexea pobijedili su Varaždin i u uzvratu 2.pretkola EHF Kupa te se sigurno plasirali u slijedeće kolo. Nakon 30:20 u Našicama, večerašnjih je 32:21 potvrda zasluženog prolaska, ali i razlike u kvaliteti suparnika koji su prošle sezone vodili veliki boj za naslov viceprvaka Hrvatske.



Varaždin je utakmicu otvorio s 2:0 i to je, uz vodstvo 5:4 u 11.minuti, bila i jedina prednost domaćina. Gromovi su u većim serijama od po četiri-pet golova podizali prednost koja je na kraju dosegla i najvećih +11.

Martin Juzbašić je briljirao na golu sa 16 obrana, obranio je dva sedmerca i dodao isto toliko asistencija. Desna su nam krila večeras bila posebno raspoložena – Zrnić je zabio 8, a Božić Pavletić 7. Damir Halilković je iz četiri pokušaja zabio isto toliko zgoditaka. Imali su našičani ukupno 21 asistenciju, 10 osvojenih lopti, 8 blokova… Naravno, obrana je ponovno bila ključ uspjeha.

Izvlačenje parova 3.pretkola EHF Kupa bit će u Beču u utorak točno u podne. Tada će Nexe saznati s kim će se boriti za nastup u skupinama ovog natjecanja.

Slijedeća  utakmica očekuje ih već u srijedu 28.listopada u 19 sati, u SEHA Gazprom ligi, u Našicama protiv makedonskog viceprvaka – MAKS Strumice.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!