Sport / Rukomet

Nexe u polufinalu Kupa

Nexe u polufinalu Kupa


Rukometaši Nexea pobijedili su Mladi rudar i plasirali se u polufinale Kupa Hrvatske. Ostvaren je cilj, istina teže nego je to bilo očekivano. No, i to ima svoje zašto i zato.



U Labinu, Nexe je zaigrao bez standardnih srednjih vanjskih Gadže (u očekivanju operacije prednjih križnih ligamenata koljena op.a.) i Špilera (zatezanje u listu na jučerašnjem treningu op.a.) pa su se krpali na mjestu organizatora igre. I zbog toga napad nije funkcionirao tečno kao u prijašnjim utakmicama. Najvažnije je što je momčad nakon rezultatskog minusa pokazala dobar karakter i okrenula utakmicu. Pokazali su kako se karakterom mogu riješiti mane koje su bile vidljive na ovoj utakmici.

Tako je te zašto i zato opisao trener Nexea, Hrvoje Horvat: "Puno je muke bilo posebice u prvih 30 minuta, kad je zaostatak u 24.minuti bio pet golova. Malo smo se trgnuli pa na odmor otišli s ipak prihvatljivijih minus 2. Nastavak utakmice ponudiho je drugačiju sliku na terenu. Obrana je bila čvršća, a u napadu je nestalog grča pa su stvari ubrzo sjele na svoje mjesto. Gromovi su prvi put poveli u 39.minuti (17:18) i nakon toga više nisu ispuštali prednost."

Prvo ime utakmice bio je Vedran Zrnić s 10 zgoditaka, Ivan Sršen je dodao 8, a Albin Eter četiri, dok je domaćine je predvodio Filip Bonić s 8 postignutih golova.

Spomenuti treba i Kovare, navijače Mladog rudara, koji su svih 60 minuta gromoglasno bodrili svoje ljubimce i napravili odličnu atmosferu u dvorani.

Završnica se igra u Umagu sredinom svibnja, uz Nexe tamo će biti i Dubrava koja je pobijedila Umag 27:28 te Varaždin koji je, također u gostima, bio bolji od Vidovca 27:30. Posljednji sudionik završnog turnira bit će pobjednik dvoboja KTC-PPD Zagreb.

RK MLADI RUDAR-RK NEXE 28:32 (14:12)

HRS Kup Hrvatske, 1/4 finala
Gradska dvorana Labin
Gledatelja 1.000
Suci: Igor Hunjadi i Marijo Zečević (obojica iz Zagreba)
Delegat: Boris Čačić (iz Zagreba)

RK MLADI RUDAR: Jajčević, Vlačić 2, Gajica, Franković 1, Štucin, Mileta 5, Derossi 1, Bonić 8, Lovrinović 2, Juričić (2 obrane), Ratkajec 5, Griparić 1, Brajnović (1 obrana), Bučaj 2, Kostić 1, Stipčić.
Trener: Ilija Lovrinović

RK NEXE: Lelić (ukupno 7 obrana, 1 obranjen sedmerac, 1 asistencija), Eter (šut 4/4, 1 tehnička, 3 osvojene lopte, 3 asistencije), Zrnić (šut 10/13, 2 asistencije), Mrđenović (šut 2 bloka), Barišić Jaman (šut 4/5, 7 tehničkih, 2 osvojene lopte, 2 asistencije), Sršen (šut 9/11, 3 tehničke, 1 osvojena lopta, 2 izborena sedmerca), Lorger (ukupno 4 obrane, 1 obranjen sedmerac, 1 tehnička), Božić Pavletić (šut 1/1, 1 asistencija), Sakić (šut 2/2, 1 osvojena lopta, 1 blok, 1 izboren sedmerac), Halilković (šut 1/1, 1 izboren sedmerac), Vegar (1 osvojena lopta, 3 bloka), Nenadić (1 tehnička), Špiler (nije nastupio), Vešligaj, Herceg (šut 1/3, 1 tehnička), Greganić.
Trener: Hrvoje Horvat

SEDMERCI: Mladi rudar 3/5 (Mileta 3/4, Gajica 0/1), Nexe 4/4 (Zrnić 4/4).
ISKLJUČENJA: Mladi rudar 8 minuta (Lovrinović, Ratkajec, Griparić, Kostić), Nexe 4 minute (Mrđenović, Herceg).

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!