Sport / Rukomet

RK Nexe ipak ostao bez finala SEHA Gazprom lige

RK Nexe ipak ostao bez finala  SEHA Gazprom lige

Prva utakmica Final foura SEHA Gazprom lige odigrana je između PPD Zagreba i RK Nexe. Na vrlo agresivne Zagrebaše, pogotovo u obrani, naši Gromovi nisu dobro reagirali te je pobjeda, a i finale SEHE otišlo Zagrebu s rezultatom 28:23 (15:11).

Ipak, moramo čestitati Gromovima i naglasiti kako je RK Nexe dao sve od sebe kako bi Zagreb ponovo pao kao i na početku sezone u Našicama. Nažalost, sam početak nije bio dobar, Zagreb je stekao 3 gola razlike na samom početku utakmice i takvu prednost uspio je održati do samog kraja. U nekoliko navrata naši su se Gromovi uspjeli približiti na dva gola razlike i u tom se trenutku činilo kako se stvari ipak mogu promijeniti u našu korist, ali zaredale su greške i Zagreb se spretno vraća na veću prednost i pobjeđuje.

Odličan period imao je RK Nexe na početku drugog poluvremena gdje kreće vrlo žestoko i postiže mini seriju od 3 gola te dovodi sve u neizvjesnost. U tom trenutku se činilo kako će naši Gromovi imati snage preokrenuti utakmicu u svoju korist, ali nakon 10-tak minuta nastavka igre ponovo su zaredale naše greške i Zagreb odnosi pobjedu i finale SEHE.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na ovoj utakmici vidjelo se kako nam je jako nedostajao Marko Mrđenović koji bi vjerujemo itekako dao svoj obol u obrani, a i još uvijek ozlijeđeni Tomi Vozab koji bi sigurno pomutio planove Zagrebašima. Uz to nedostajalo nam je i nekoliko ključnih obrana golmana Cara i Lelića za razliku od golmana Ristanovića koji je uspio zaustaviti nekoliko naših ključnih lopti.

U redovima RK Nexe za pohvaliti je odličnog Marka Buvinića koji je zabio 7 golova, Ivana Vidu sa 100% učinkom (4 gola) te Antu Gadžu (3 gola) i nezaustavljivog Marina Šipića (4 gola).

Naravno, još nije sve gotovo, jer RK Nexe sutra igra za 3. mjesto SEHA Gazprom lige, a njegov protivnik je Meshkov Brest.

- Za kraj moramo ipak reći kako smo ponosni na naše igrače, Upravu kluba, navijače koji su cijele sezone s Gromovima te da je sve ovo još jedna povijesna godina za sve one koji dišu s RK Nexe, poručju iz kluba.

Izvor: RK Nexe


Izdvojeno

Reci što misliš!