Sport / Ostalo

Proteklog vikenda

Osvojeno osam medalja, od toga četiri zlatne, a Mia Wild postavila novi državni rekord

Osvojeno osam medalja, od toga četiri zlatne, a Mia Wild postavila novi državni rekord
PR

Od ostalih članova Crveno-plavih najbliže postolju bila je Paula Šljivac u bacanju kladiva, zauzevši četvrtu poziciju s daljinom 42,75

Vrlo su zapaženi bili osječki atletičari i atletičarke na seniorskom Prvenstvu Hrvatske održanom u Karlovcu. Ukupno su osvojili osam medalja, od toga četiri zlatne, tri srebrne i jednu brončanu.

Lovro Nedeljković najbolji je bio u utrci na 3000 metara sa zaprekama uz rezultat 9:04,58 ispred Karlovčanina Matka Belčića. Trijumf je ostvarila i Sara Aščić u skoku u vis s preskočenih 1,82, a najveća konkurentica bila joj je Tihana Jeletić iz Dinamo Zrinjevca. Dvostruka prvakinja postala je ponovno odlična Mia Wild. Slavila je na 100 metara s novim juniorskim rekordom Hrvatske 11,63, a prva iza nje ostala je Veronika Drljačić (Dinamo Zrinjevac). Očekivano je Mia bila najbolja na 100 metara prepone s vremenom 13,22 ispred kolegica iz reprezentacije Ivane Lončarek (Agram) i Klare Koščak (Sloboda Varaždin).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi je bio David Kurtek u muškom skoku u vis s rezultatom 1,94 iza Filipa Mrčića (Mladost Zagreb, 1,98), baš kao i Ivan Horvat u skoku s motkom na visini letvice 5,10, prvi do pobjednika Ivana Geronima Šerića (Split, 5,30). Svoju treću medalju Mia Wild zaslužila je ovaj puta u utrci na 200 metara istrčavši 23,88, gdje je potvrdila još jednu (treću!) normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo. Broncu je među motkašima osvojio Borna Cik s preskočenih 5.00 metara.

Od ostalih članova Crveno-plavih najbliže postolju bila je Paula Šljivac u bacanju kladiva, zauzevši četvrtu poziciju s daljinom 42,75.


Izdvojeno

Reci što misliš!