Sport / Ostalo

Proteklog vikenda

Mia Wild postala je mlađejuniorska prvakinja i viceprvakinja Balkana!

Mia Wild postala je mlađejuniorska prvakinja i viceprvakinja Balkana!
PR

Nakon života na kotačima i krilima, Miju sada očekuje nešto mirniji rujan – nastupa će biti, ali će ju napori, barem oni koji se odnose na daleka putovanja, zaobići

Protekla je subota, barem što se atletike tiče, u fokus smjestila turski grad Sivas gdje se održalo još jedno Prvenstvo Balkana, ovaj put u režiji mlađejuniorskih atletskih zvijezda. Kao uvijek, Atletski klub Slavonija-Žito odgovorio je na poziv izbornika Hrvatske atletske reprezentacije pa su na put krenuli sprinterica Mia Wild i njen trener Saša Šešum.

Uspjesi jedne od najvećih hrvatskih atletskih nada (što potvrđuje netom prije puta dodijeljena ''Hanžekovićeva'' stipendija) više nisu nepoznanica: nakon što je, iako tek mlađa juniorka, Mia u kolovozu nastupila na juniorskom Europskom prvenstvu, a samo mjesec dana prije ostvarila povijesni uspjeh na EYOF-u (inačici Olimpijade za mlađe uzraste) osvojivši dvostruku uzastopnu pobjedu na 100 m s preponama (2022. i 2023. g.), što još nikome u atletskom svijetu nije pošlo za rukom), očekivano ju je na put, uz trenera Šešuma, pratila i titula favoritkinje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako upravo ovaj nagrađivani trener ne voli favoriziranja kako njegovih, tako ni drugih atletičara (pa se od njega može čuti da ništa nije gotovo do samoga kraja), znao je što Mia može, no preostalo je to i potvrditi.

''Na zapadu ništa novo'' pa je ona tako, bez ikakvih poteškoća, istrčala svojih 100 m s preponama i potvrdila špekulacije: zlatna medalja zasjala je oko vrata zahvaljujući (za konkurentice nedostižnih) 13,56 sekundi.

No naša nezaustavljiva Goldy tu nije stala: nešto kasnije se još jednom penje na postolje, i to zahvaljujući štafetnoj utrci 4x100 m gdje je, zajedno s ostalim članicama Reprezentacije (L. Matko, K. Krapac, V. Penezić), osvojila srebrnu medalju, ujedno i titulu viceprvakinje Balkana (47,01).

Vrijeme je za punjenje baterija: nakon života na kotačima i krilima, Miju sada očekuje nešto mirniji rujan – nastupa će biti, ali će ju napori, barem oni koji se odnose na daleka putovanja, zaobići.

Ipak, ostanite na oprezu: kad čujete poznatu trenerovu ''Vidimo se u cilju!'', pripremite se jer nikad ne znate kakav je sportski spektakl ovaj duo pripremio! Očekujte neočekivano…


Izdvojeno

Reci što misliš!