Sport / Ostalo

benović prvi u kvalifikacijama

Sve je spremno za finale DOBRO World Cup, Osječanin spreman za finale pred domaćom publikom

Sve je spremno za finale DOBRO World Cup, Osječanin spreman za finale pred domaćom publikom
Marko Banić/REROOT

Ulaz za djecu do 12 godina je besplatan, a finale je na rasporedu u subotu i nedjelju od 14 i 30 sati

Aurel Benović na parteru i Tijana Korent na preskoku plasirali su se u subotnja finala 14. izdanja Svjetskog kupa u gimnastici - DOBRO World Cup Osijek, koji je danas službeno startao u dvorani Gradski vrt! Jakov Vlahek prva je rezerva za finale konja s hvataljkama, Filip Ude druga rezerva na istoj spravi, a Sara Šulekić prva rezerva za finale dvoisinskih ruča.

Prvog kvalifikacijskog dana osječka zvijezda Aurel Benović odradio je odličnu vježbu na parteru i s najboljom ocjenom kvalifikacija, 14.400, izborio borbu za medalje. Biti će to Aurelovo 15. finale Svjetskog kupa u karijeri (8 osvojenih medalja) i čak 304. naše muške sportske gimnastike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Jako sam zadovoljan kako sam odradio svoju vježbu. S obzirom da sam  bolestan, da se borim s kašljem i s ozljedom zgloba, izvukao sam 300% iz sebe. No, nema previše vremena za odmor, odmah se okrećem sutrašnjim kvalifikacijama na preskoku, gdje se nadam ponoviti ovaj nastup od danas. Očekujem finale i na preskoku“, najavio je Aurel Benović, bivši viceprvak Europe na parteru (2020.) i prošlogodišnji pobjednik Osijeka.

„Neću se opteretiti s činjenicom da sam prošle godine osvojio zlato. Pokušat ću se samo koncentrirati da što bolje odradim vježbu u subotu u finalu. Nadam se da će ishod biti dobar“.

Tijana Korent koja je prije dva tjedna na Svjetskom kupu u Varni osvojila zlato na preskoku, čak 9. put ušla je u finale Osijeka. S ocjenom 12.899 (12.833 i 12.966) došla je do svog 42. finala SK u karijeri. Među 10 medalja sa SK kriju se i 2 iz Osijeka - srebro 2009. i bronca 2010. Danas je u kvalifikacijama bolja od nje bila samo Australka Georgia Godwin (13.816).

„Drago mi je da sam ušla u finale pred domaćom publikom, jer ipak je poseban osjećaj nastupiti na domaćem terenu. Uvijek je u finalu u Osijeku dvorana puna, publika sjajno navija, a to je još jedan dodatan motiv zašto svi želimo ući u finale. Odradila sam solidno svoje skokove, nadam se da ću to uspjeti ponoviti, nadam se i popraviti u finalu. Imala sam neke greškice koje bih htjela popraviti u finalu“, poželjela je naša najiskusnija reprezentativka Tijana Korent.

Sve je spremno za velika finala

Sve je spremno za finala 14. izdanja Svjetskog kupa u gimnastici - DOBRO World Cup Osijek 2023. ovoga vikenda. U subotu, 10. i nedjelju, 11. lipnja od 14:30 sati bodrimo najbolje gimnastičare iz 27 država svijeta u dvorani Gradski vrt Osijek, među kojima su i naši hrvatski predstavnici gimnastike koji pomiču granice u svakom smislu. Poznati smo kao najbolji domaćini, a vrijeme je da to i pokažemo svijetu! Svi su dobro došli pa je tako i najmlađim posjetiteljima zabava zajamčena. Osim sportskog spektakla, mališani će moći upoznati i Gymija, simpatičnu maskotu i velikog prijatelja natjecanja. Stoga, ne preostaje vam drugo nego povesti obitelj, ekipu i uživati u pravom sportskom vikendu u Osijeku, središtu gimnastike i najbolje zabave.

Prvi dan finalnog natjecanja započinje u subotu od 14:30 sati, a od hrvatskih reprezentativaca nastupaju Aurel Benović na parteru i Tijana Korent na preskoku.

Ulaznice je moguće kupiti na dane finala na prodajnom mjestu ispred dvorane Gradski vrt od 13:30 sati. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 5,00 €, a cijena dvodnevne ulaznice 8,00 €. Ulaz za djecu do 12 godina je besplatan!

Raspored finala po disciplinama:

• Subota, 10.6., od 14:30h: parter (M), preskok (Ž), konj s hvataljkama (M), dvovisinske ruče (Ž), ruče (M).

• Nedjelja, 11.6., od 14:30h: preskok (M), greda (Ž), preča (M), parter (Ž), karike (M).

Za vikend se družimo u dvorani Gradski vrt, ponesite navijačke rekvizite i pokažimo kako Hrvatska navija! Više informacija o samom događaju pronađite na: https://osijekgym.com/ i našim službenim Facebook (DOBRO World Cup Osijek) i Instagram stranicama (osijek.gymnastics.cup). 

Ude i Vlahek rezerve

U kvalifikacijama konja s hvataljkama naš dvojac drhtao je do posljednje rotacije. Na kraju je pretposljednji kvalifikant iz finala izbacio Jakova Vlaheka (9. sa 13.750), dok je Filip Ude završio odmah pored, 10. sa 13.700.

„Deveto mjesto, ne mogu reći da sam zadovoljan, finale mi je izmaknulo za pola desetinke. Napravio sam grešku pred kraj vježbe koja je odlučila. Sam sam si kriv za tu grešku. Nepotrebno sam je napravio, malo sam se uspaničio pred kraj i eto, platio sam cijenu. Bio sam na iglama cijelo vrijeme, pola toga nisam ni gledao“, rekao je Jakov Vlahek.

Sara Šulekić imala je identični ishod. Završila je korak do finala dvovisinskih ruča, 9. sa 12.466.

„Zadnja sam nastupala, super sam se osjećala, ali nisam napravila svoju najbolju izvedbu i to je rezultiralo 9. mjestom. Žao mi je malo“, kratko je rekla najmlađa članica naše reprezentacije, 17-godišnja Sara Šulekić.

Christina Zwicker na dvovisinskim ručama zauzela je 19. mjesto sa 11.133 boda, dok je Marko Jovičić u svom premijernom nastupu na DOBRO World Cupu u Osijeku bio 24. sa 11.900.

Danas, drugog kvalifikacijskog dana koji starta od 15 sati, u lovu na finale biti će novopečeni prvak Europe na preči, srebrni olimpijac Tin Srbić, Aurel Benović na preskoku, te Christina Zwicker i Tina Zelčić na gredi.


Izdvojeno

Reci što misliš!