Sport / Ostalo

U Crnoj Gori

Luka Mesić balkanski je prvak u karateu

Luka Mesić balkanski je prvak u karateu
PR

Na natjecanju nastupilo je 1400 natjecatelja iz 11 zemalja, a u sastavu reprezentacije Hrvatske našli su se i članovi Karate Akademije Osijek koji su se predstavili u najboljem svjetlu

Od 26. do 28. svibnja u gradu Baru u Crnoj gori održalo se 27. po redu Balkansko prvenstvo za djecu uzrasta od 10 do 13 godina. Na natjecanju nastupilo je 1400 natjecatelja iz 11 zemalja, a u sastavu reprezentacije Hrvatske našli su se i članovi Karate Akademije Osijek koji su se predstavili u najboljem svjetlu, vrativši se kući s osvojenom zlatnom medaljom koju je u konkurenciji dječaka 10 godina +45 kg osvojio Luka Mesić te postao Balkanskim prvakom u svojoj kategoriji.

Lukin protivnik u prvom kolu bio je domaći reprezentativac Crne gore kojega je Luka  pobijedio 2:0. U drugom kolu sastao se s predstavnikom Turske kojega glatko pobjeđuje rezultatom 8:0. U polufinalnom meču za ulazak u finale pobjeđuje predstavnika Bosne i Hercegovine 6:2 te u finalu s rezultatom 4:3 pobjeđuje još jednog natjecatelja iz Bosne i Hercegovine te tako osvaja zlatnu medalju i titulu prvaka Balkana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz sve mečeve vodio ga je njegov otac i nacionalni izbornik reprezentacije Hrvatske Goran Mesić. Na borilišta u sastavu reprezentacije Hrvatske nastupili su i ostali članovi kluba. Josipa Ćuk u kategoriji djevojčice 10 godina -30 kg tijesno gubi u prvom kolu na preglasavanje 3:2 od natjecateljice iz Srbije. Meč je završio 0:0. 

Petar Erdeši u kategoriji dječaci 10 godina -30 kg gubi od predstavnika Rumunjske rezultatom 4.1. Ante Ogrebić dječaci 11 godina -35 kg nakon neriješenog rezultata pobjeda na preglasavanje sudaca 3:2 za predstavnika Srbije. Gabrijel Nemet dječaci 12 godina -37 kg gubi od natjecatelja iz Srbije tijesnim rezultatom 1:0.

Falilo je malo sportske sreće da se ostali natjecatelji domognu borbi za odličja. No, ovo je jedno veliko iskustvo za članove kluba kojima je ovo bilo prvo veliko natjecanje na svakoj razini. Čestitke svima, a posebno Luki što u grad Osijek donosi balkansku medalju zlatnog sjaja.


Izdvojeno

Reci što misliš!