Sport / Ostalo

U organizaciji PK Zadar

PKOI Delfin Osijek osvojio 27 medalja na 7. Otvorenom regionalnom prvenstvu Hrvatske

PKOI Delfin Osijek osvojio 27 medalja na 7. Otvorenom regionalnom prvenstvu Hrvatske
PR

PKOI Delfin Osijek i ovaj put zabilježio je značajne rezultate i vratio se s velikim brojem medalja – osam bronci, 11 srebrnih medalja i osam zlatnih medalja

U organizaciji Plivačkog kluba Zadar provedeno je 7. Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju na zatvorenom bazenu ŠC Višnjik. Pod krovnom organizacijom, Hrvatskim paraplivačkim savezom te uz pomoć Grada Zadra i ŠC Višnjik, održalo se natjecanje međunarodne naravi na kojem je sudjelovalo 125 paraplivača iz 13 klubova iz Slovenije, BiH i Hrvatske. Nastupili su sljedeći klubovi: Natator Zagreb, Cipal Split, Velenje Slovenija, Spid BiH, Jadera Zadar, Frogo Zadar, Forca Rijeka, Delfin Osijek, Vidra Varaždin, Čakovečki plivački klub, Plavalček Slovenija, Barutana Vinkovci i domaćin PK Zadar.

Paraplivači natjecali su se u 13 disciplina u dva dijela programa te u 16 kategorija (fizička i intelektualna oštećenja). Na natjecanju nastupili su i Hrvatski reprezentativci, sudionici velikih natjecanja, a medalje su se dijelile u svakoj kategoriji, za tri najbrža rezultata svake discipline. Iz PK Zadar zahvaljuju se svima koji su potpomogli natjecanje, a naročito sudačkoj organizaciji na nesebičnoj pomoći. Posebno drago domaćinima bilo je ugostiti prijateljske klubove iz Slovenije i BiH koji rado dolaze na bazen Višnjik. Najbrojniji klubovi bili su PK Natator iz Zagreba i PK Cipal iz Splita.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posebnost je Zadarskog natjecanja ta što je 2016. godine baš na ovom natjecanju uvedena kategorija C 21 koja se odnosi na plivače sa Down sindromom. Iz kluba kažu da ih posebno veseli ugostiti „downiće” kojih je zahvaljujući marljivom radu klubova, sve više na plivačkim natjecanjima.

Svi gostujući klubovi natjecanja u Zadru puni su dojmova i riječi hvale za organizaciju natjecanja, što PK Zadar uvijek smatra zajedničkim uspjehom svih članova koji su uključeni u organizaciju. Natjecanje ovoga tipa ostavlja dubok dojam na sve prisutne, paraplivači su borci koji svakim prijeđenim metrom pokazuju snagu duha i tijela, a iz PK Zadar poručuju kako će i dalje popularizirati plivanje i sport za osobe s invaliditetom.

PKOI Delfin Osijek i ovaj put zabilježio je značajne rezultate i vratio se s velikim brojem medalja – osam bronci, 11 srebrnih medalja i osam zlatnih medalja.

Broncu su uzeli Denis Lenger (100 slobodno), Tomislav Benkotić (50 slobodno), Rebeka Glavaš (50 slobodno), Marko Šilović (100 mješovito), Tomislav Benkotić (100 mješovito), Marko Šilović (200 slobodno), Tomislav Benkotić (100 slobodno) i Kristina Tekmetarović (100 slobodno).

Srebro su uzeli Denis Lenger (50 leđno, 50 slobodno), Patrik Šandor Horvat (50 slobodno), Rebeka Glavaš (50 prsno), Patrik Šandor Horvat (100 mješovito), Marijan Gazdić (100 mješovito), Kristina Tekmetarović (100 mješovito), Tomislav Benkotić (50 leđno), Kristina Tekmetarović (50 delfin) i Patrik Šandor Horvat (100 slobodno).

Zlato su uzeli Denis Lenger (100 mješovito), Marko Kovačević (50 slobodno), Marko Kovačević (100 mješovito), Rebeka Glavaš (100 mješovito), Patrik Šandor Horvat (50 leđno), Marko Kovačević (50 leđno), Rebeka Glavaš (100 slobodno) i Marko Kovačević (100 slobodno).

Dosta njih popravilo je vremena i ostvarilo značajne rezultate s obzirom na veliki broj konkurencije. Tu su Filip Nelović (5. mjesto na 50 slobodno, 5. mjesto na 50 prsno i 6. mjesto na 100 slobodno), Kristina Tekmetarović (4. mjesto na 50 slobodno) i Marijan Gazdić (5. mjesto na 50 leđno).


Izdvojeno

Reci što misliš!