Sport / Ostalo

U bacanju koplja

Županoviću zlato s novim državnim rekordom!

Županoviću zlato s novim državnim rekordom!
PR

Pobijedio je u Kruševcu s daljinom 21,93 metra, što je rezultat vrijedan pozornosti i na europskoj, odnosno svjetskoj razini

Sjajne rezultate ove godine ostvaruje Marin Županović u bacanju koplja. Na Otvorenom prvenstvu Srbije u paraatletici član AK Slavonija-Žito osvojio je prvo mjesto u kategoriji F54, a osim zlatne medalje može se pohvaliti i činjenicom da je svojim najduljim hicem u karijeri postavio i novi državni rekord, uz najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini.

Pobijedio je u Kruševcu s daljinom 21,93 metra, što je rezultat vrijedan pozornosti i na europskoj, odnosno svjetskoj razini. Ostavio je iza sebe dvojicu natjecatelja iz Srbije, Nenada Jeremića (19,98) i Danila Gojkovića (19,49), ispunivši pritom sva vlastita očekivanja, pri čemu zasluge, dakako, imaju i treneri Zoran Tadić i Krešimir Dumančić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Prezadovoljan sam, što drugo uopće i reći! Imao sam bočni vjetar i odlično sam se prilagodio takvim uvjetima natjecanja. Samo sam u trećoj seriji imao slabiji izbačaj, sve drugo je bilo baš na visokoj razini. Peti je hitac završio na daljini 21,93, i to je za sve konkurente bilo nedostižno. Imao sam još dva hica koja su otišla preko 20 metara, u četvrtoj i šestoj seriji, tako da je sve išlo i bolje od očekivanog, iako osobno uvijek vjerujem u sebe i svoje mogućnosti. Imam sada i državni rekord, sve više ciljeva ispunjavam ove sezone“, rekao je Županović.


Izdvojeno

Reci što misliš!