Sport / Ostalo

U Italiji i Zagrebu

Članovi AK Slavonija Žito nastupili ovoga vikenda na dva međunarodna natjecanja

Članovi AK Slavonija Žito nastupili ovoga vikenda na dva međunarodna natjecanja
PR

Na velikom međunarodnom Grand Prixu u talijanskom Jesolu Županović izborio je srebrnu medalju u bacanju koplja u kategoriji F54

Paraatletičar Marin Županović ostvario je još jedan veliki uspjeh! Na velikom međunarodnom Grand Prixu u talijanskom Jesolu Županović izborio je srebrnu medalju u bacanju koplja u kategoriji F54. Zlato je osvojio mladi Indijac Chamoli s odličnih 27.41, dok je treći bio Talijan Straser s daljinom istom kao i Županović – 19,92, ali uz slabije preostale pokušaje.

Najbolji izbačaj Marin imao je u drugoj seriji, potvrdivši da je u odličnoj formi i nakon nedavnog državnog prvenstva u Puli kada se okitio naslovom prvaka Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Ovo mi je prvo postolje na jednom jakom međunarodnom natjecanju, na kojem je baš velika konkurencija s obzirom na toliki broj natjecatelja iz 60-ak zemalja svijeta. Odlično se osjećam, forma mi je u stalnom usponu. Dobro sam bacao, svakako mogu i moram biti zadovoljan, iako mi dva najduža hica nisu priznali. Vrijeme je bilo nešto lošije, s kišom i vjetrom, ali sam se snašao i u takvim uvjetima. Danas popodne bacam disk i tu ne očekujem neki zapaženiji rezultat jer to ipak nije moja primarna disciplina“, rekao je Marin.

U svakom slučaju, član AK Slavonija-Žito već je u potpunosti opravdao očekivanja na ovom Grand Prixu. Također, u svojoj je konkurenciji najstariji bacač, oko njega su sve bili mlađi dečki koji treniraju duže od njega, i to po 5-6 sati dnevno…

„Istina, tako je. Ja sam počeo ozbiljno trenirati u siječnju ove godine, a recimo taj prvoplasirani Indijac je u punoj snazi već zadnje dvije godine i vježba na profesionalnoj razini. Idem dalje s puno optimizma, već sljedećeg vikenda očekuje me nastup u Srbiji“, zaključio je Županović.

Osim toga, Županović se pobrinuo da mu se u torbi po povratku iz Italije nađe još jedna medalja. Nakon srebra u bacanju koplja na World Grand Prix mitingu u Jesolu, dan kasnije osvojio je broncu u disku s daljinom 17,57 metara. To je također posebno vrijedan rezultat, budući da paraatletičar ne posvećuje toliko pozornosti u treninzima ovoj disciplini, pa je svaki ovakav plasman ugodno iznenađenje i za sve u klubu.

„Rekao sam i prije puta u Italiju da mi to nije bilo primarno jer sam prvenstveno fokusiran na koplje. Bio sam zadovoljan onim što sam postigao u petak, tako da sam opušteno bacao u subotu i eto, ponovno sam se našao među trojicom najboljih. Bronca je lijep uspjeh za mene“, rekao je Županović.

Prvi je u bacanju diska bio Mesbahi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata s rezultatom 20.84, dok je drugo mjesto osvojio Meksikanac Espinosa (18,23). U Zagrebu je održan međunarodni miting u organizaciji AK Dinamo-Zrinjevac, na kojem su predstavnici Slavonije-Žito osvojili sedam medalja.

Prvi su u svojim disciplinama bili: Sara Aščić u skoku u vis s rezultatom 1.79 metara, Mia Wild na 100 metara prepone (14.40) i Ivan Paravac u skoku s motkom (5.20).

Srebro je pripalo Loreni Faktor također na 100 metara prepone (14.43) i motkašu Borni Ciku (4.60).

Broncu su ovaj puta izborili Melani Bosić na 300 metara (39.78) i Rocco Martinović (4.40) koji je kompletirao tercet Crveno-plavih na pobjedničkom postolju kada je riječ o skakačima s motkom.


Izdvojeno

Reci što misliš!