Sport / Ostalo

Prva i druga mjesta

Iktusovci nanizali nove uspjehe, ovaj put na 1. Svjetskom veslačkom kupu u Zagrebu

Iktusovci nanizali nove uspjehe, ovaj put na 1. Svjetskom veslačkom kupu u Zagrebu
PR

Iktusovce su, na poziv izbornika Darka Mikšića, predstavljali Greta Dragišić, Dunja Viszmeg, Lovro Rudec, Luka Grgić i trener Dominik Matijević

Na zagrebačkom Jarunu održan je 1. Svjetski veslački kup (prvi od ukupno tri Svjetska veslačka kupa) na kojem je nastupio i David Šain u konkurenciji samaca. David je kroz repesažnu utrku uspio izboriti četvrtinu finala, a ulaz u polufinale spriječili su mu Nijemac Oliver Zeidler, Damir Martin, Čeh Tomas Sisma i Slovenac Isak Ivan Žvegelj. U konačnici, David je zauzeo 15. mjesto te nastavlja sezonu u samcu.

Od posada koje su predstavljale Hrvatsku veslačku reprezentaciju posebice se ističu Valent i Martin Sinković koji su zauzeli prvo mjesto te osvojili svoju jubilarnu 50. medalju na velikim veslačkim natjecanjima (Olimpijske igre, Svjetska i Europska prvenstva te Svjetski kupovi).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svoju je prvu medalju u samcu za lake seniorke osvojila Dora Dragičević (VK Trešnjevka) zauzevši treće mjesto, dok je 4. mjesto osvojila mlada U23 posada četverca na pariće (Borković, Poljančić, Bošković, Suk) u fotofinišnoj završnici sa zaostatkom od 0:05 sec. Četvrto mjesto osvojili su i Patrik i Anton Lončarić iza Švicaraca, Španjolaca i Danaca.

Ivana i Josipa Jurković odveslale su do treće pozicije na Svjetskom kupu no nažalost, zbog pravila FISA-e ostale su bez medalje obzirom da su startale samo tri posade dvojca bez kormilara.

Ukupni je pobjednik 1. Svjetskog kupa Švicarska, a Hrvatska je trenutno na 5. mjestu.
 
Najjača i najbrojnija juniorska međunarodna regata održana je 6. i 7. svibnja na olimpijskoj stazi Oberschleissheim u Minhenu. Iktusovce su, na poziv izbornika Darka Mikšića, predstavljali Greta Dragišić, Dunja Viszmeg, Lovro Rudec, Luka Grgić i trener Dominik Matijević. Nažalost, zbog bolesti, u Osijeku je morao ostati Karlo Paunović.

Najznačajnije rezultate ostvarili su Iktusovci u reprezentativnim dresovima. Greta Dragišić osvojila je prvo mjesto u samcu za mlađe juniorke. Lovro Rudec i Luka Grgić osvojili su drugo mjesto u dvojcu bez kormilara za mlađe juniore (prvi dan).

Dunja Viszmeg osvojila je prvo mjesto u samcu za mlađe juniorke. Greta Dragišić i Dunja Viszmeg osvojile su prvo mjesto u dvojcu na pariće za mlađe juniorke. Lovro Rudec i Luka Grgić osvojili su treće mjesto u dvojcu bez kormilara za mlađe juniore (drugi dan).

Pred Iktusovcima nastavak je sezone, uz klupske i reprezentativne nastupe na predstojećim domaćim i međunarodnim regatama.


Izdvojeno

Reci što misliš!