Sport / Ostalo

dobre vijesti za šahiste

U osječkom Zrinjevcu otvoren novoobnovljeni Šahovski dom

U osječkom Zrinjevcu otvoren novoobnovljeni Šahovski dom
Grad Osijek

Gradonačelnik je rekao kako je ove godine u proračunu osigurano čak sedam puta više sredstava za njihov rad nego prethodne 2022. godine

Povlačenjem šahovskih figura osječki gradonačelnik Ivan Radić i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić simbolično su otvorili novouređeni Šahovski dom u Športskoj dvorani Zrinjevac. Ovdje će svoje mjesto imati Osječki šahovski savez kao i sedam šahovskih klubova grada Osijeka koji imaju 137 registriranih igračica i igrača u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji.

"Drago mi je da smo danas u Zrinjevcu gdje nakon 20 godina Osječki šahovski savez ima svoj dom. Šah se u Osijeku organizirano igra od 1913. godine. Najsjajnije godine bile su početkom 90-ih kada smo imali i prvake države. Zadnjih 20 godina osječki šah nije imao svoj dom, a prebacivanjem Zajednice osječkog sporta u Dvoranu Gradski vrt oslobodili smo ovaj prostor i uložili u njega 9000 eura", poručio je gradonačelnik Radić uvjeren kako će uređeni dom doprinijeti popularizaciji šaha u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je kako Grad osluškuje potrebe svojih šahista te da je ove godine u proračunu osigurano čak sedam puta više sredstava za njihov rad nego prethodne 2022. godine.

Zamjenik župana Josip Miletić, koji je i sam šahist, istaknuo je kako će dom u Zrinjevcu šahistima poslužiti za brojna druženja i natjecanja, ocijenivši rad s mladima kroz Školu šaha kao najznačajniji dio ove priče.

"Ovo je jedna lijepa priča koja je u Osijeku prepoznata na najvišoj razini. Moram zahvaliti gradonačelniku Radiću što je potaknuo obnovu i stavljanje prostora u funkciju. Osječko-baranjska županija pomogla je nabavkom televizora i opreme, a uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama još puno toga napraviti da se naši najmlađi nastave baviti šahom a vrhunski sportski rezultati ponovno dođu u Osijek", zaključio je zamjenik Miletić zaželivši Savezu uspjeh u daljnjim aktivnostima.

FOTO: Grad Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!