Sport / Ostalo

možemo učiti nešto za sebe

Održana završna konferencija projekta „Ne sjedi, 5!“

Održana završna konferencija projekta „Ne sjedi, 5!“

Cilj projekta bilo je promicanje zdravih navika i zdravlja te povećanje znanja i svijesti o važnosti prevencije bolesti uzrokovanih sjedilačkim načinom života

Danas je u Sokol Centru održana završna konferencija projekta „Ne sjedi, 5!“ – projekt, koji je trajao 12 mjeseci i završava krajem mjeseca ožujka, financiran je od strane Europskog socijalnog fonda, a provodilo ga je Gimnastičko društvo Osijek – Žito kao nositelj projekta te partneri Grad Osijek i Hrvatski liječnički zbor.

Cilj projekta bilo je promicanje zdravih navika i zdravlja te povećanje znanja i svijesti o važnosti prevencije bolesti uzrokovanih sjedilačkim načinom života. Kroz niz aktivnosti, webinara i video sadržaja svi zainteresirani bili su informirani o tome kako postepeno uvesti zdrave navike u svakodnevni život i u konačnici živjeti zdravije i aktivnije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Projekt „Ne sjedi,5!“ zasigurno je ojačao kapacitete Gimnastičkog društva Osijek – Žito, a uz to dodatno osnažio suradnju s našim partnerima na projektu – Gradom Osijekom i Hrvatskim liječničkim zborom. Vjerujemo da je niz aktivnosti koje smo proveli kroz posljednjih dvanaest mjeseci zaista imao velik utjecaj na sve zainteresirane sudionike projekta jer je sjedilački način života dio svakodnevice značajnog broja stanovništva. Sve projektne aktivnosti bile su pravi podsjetnik da možemo učiti nešto za sebe kako bismo doprinijeli vlastitom zdravlju. Veselimo se provedbi sličnih projekata u budućnosti jer ovo su teme na kojima definitivno treba raditi i usmjeravati kapacitete kako bismo svi zajedno imali jednostavnije, ugodnije i zdravije živote“ izjavila je Ivana Maltašić, voditeljica projekta „Ne sjedi, 5!“.

Tijekom projekta, provedeno je sedam radionica aktivnog vježbanja kojima je cilj bio informirati sve zainteresirane o jednostavnim, ali vrlo efikasnim vježbama koje se mogu provoditi u uredu. Snimljeno je i sedam kulinarskih radionica koje prikazuju pripremu nutritivno bogatih i zdravih obroka koji se mogu pripremiti u relativno kratkom vremenu, a važan dio projektnih aktivnosti bili su i nutricionistički i psihološki webinari s mnoštvom korisnih savjeta.

Veliki benefit svih provedenih radionica je njihova javna dostupnost na službenoj stranici projekta (https://nesjedi5.eu) kako bi svi zainteresirani u bilo kojem trenutku mogli osvježiti znanje o svim važnim informacijama.

Podsjećamo, Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, broj: UP.02.2.1.08.0154 u sklopu poziva “PROMOCIJA ZDRAVLJA I PREVENCIJA BOLESTI - FAZA 2”, broj: UP.02.2.1.08 u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.”

Sve sadržaje projekta moguće je pratiti putem sljedeći kanala društvenih mreža:

WEB STRANICA: https://nesjedi5.eu/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/ne.sjedi.5
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/ne_sjedi_5/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UCtZ2E5nhVWYdSV7euVeoeMg


Izdvojeno

Reci što misliš!