Sport / Ostalo

U Zagrebu

Članovi AK Slavonija-Žito osvojili pet medalja na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske

Članovi AK Slavonija-Žito osvojili pet medalja na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske
PR

Trener Benjamin Lovrić sa svojim je učenicama i učenicima odradio dobar posao i u pripremi ovoga prvenstva

Na stadionu SRC Mladost članovi AK Slavonija-Žito izborili su tri odličja u kadetskoj i još dva u konkurenciji mlađih juniorki/juniora.

Iz AK Slavonija-Žito mogu biti zadovoljni nakon odrađenog pojedinačnog Zimskog bacačkog prvenstva Hrvatske za kadete i mlađe juniore u muškoj i ženskoj konkurenciji, održanog u Zagrebu. Osječki su se predstavnici, članovi Atletskog kluba Slavonija-Žito, s ovoga natjecanja kući vratili s pet medalja i sasvim ispunili očekivanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među kadetkinjama srebro je osvojila Marija Sajter u kladivu s rezultatom 31,14, kao i Iva Latas Lihtental u bacanju koplja koje je odletjelo na daljinu 37,29 metara. Broncu je zaslužio kadet Marko Adamović, treći u disciplini kladivo (26,42).

Paula Šljivac bila je drugoplasirana među bacačicama kladiva u kategoriji mlađih juniorki uz rezultat 44,90, dok je broncu u koplju osvojio mlađi junior Karlo Erhardt s daljinom 46,55 metara.

Što se tiče ostalih rezultata, Šljivac je još zauzela četvrto mjesto u disku (32,16), a kadet Ivano Čepo u bacanju je koplja bio osmi (27,52).

Trener Benjamin Lovrić sa svojim je učenicama i učenicima odradio dobar posao i u pripremi ovoga prvenstva. Kada je sve završilo, sažeo je svoje dojmove s dvodnevnog natjecanja na stadionu SRC Mladost.

„Općenito sam zadovoljan. Ovih pet medalja, kao i ona tri odličja osvojena prije dva tjedna, samo pokazuju i potvrđuju da su nam atletičari spremni za ljetnu sezonu. U Zagrebu smo imali nekoliko osobnih rekorda, bilo je i prvih medalja za neke naše članove i općenito govoreći – bilo je sasvim dobro iz naše perspektive“, zaključio je Lovrić.


Izdvojeno

Reci što misliš!