Sport / Ostalo

S tri natjecateljice

Taekwondo klub Osijek nastupio na međunarodnom turniru u Zagrebu

Taekwondo klub Osijek nastupio na međunarodnom turniru u Zagrebu
PR

Natjecanje održalo se u svim dobnim kategorijama u borbama, formama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi)

U subotu, 18. ožujka u dvorani „Sutinska Vrela“ u Zagrebu održan je međunarodni  turnir 13. Feniks Budo sport kup 2019. u organizaciji taekwondo kluba Feniks. Na turniru okupilo se oko 410 natjecatelja iz 45 kluba i tri zemlje.

Uz tradicionalno brojne domaće natjecatelje, sudjelovali su borci iz Slovenije i Slovačke. Natjecanje održalo se u svim dobnim kategorijama u borbama, formama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi). Ovo je bio i kriterijski turnir za tehničku reprezentaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na natjecanju nastupio je i taekwondo klub Osijek s tri natjecateljice: u kategoriji juniorki nastupile su Ena Anušić u kategoriji (-52 kg), Dea Marković (-59 kg) i Nina Vicković (-63 kg).

U borbi za medalju Ena Anušić odrađuje dobru prvu rundu protiv Anje Petrak iz Novog Zagreba i gubi tjesno 5:4, dok u drugoj rundi iskusna Anja pokazuje kvalitetu dužeg treniranja i lako pobjeđuje drugu rundu 10:1.

Njenu sudbinu dijeli i Dea Marković koja u svojoj prvoj borbi uopće uz dostojan otpor gubi 2:0 (3:0; 2:0) od kasnije pobjednice turnira Hane Šukurice iz zagrebačke Čigre.

U borbi za finale Nina Vicković gubi prvu rundu 12:5, dok se budi u drugoj rundi i u ujednačenoj borbi na kraju gubi u zadnjim sekundama 7:6 i mora se zadovoljiti brončanom medaljom.


Izdvojeno

Reci što misliš!