Sport / Ostalo

dva finala

Benović šesti u preskoku Bakua

Benović šesti u preskoku Bakua
Slobodan Kadić/HGS

Srbić brončani u Bakuu, Benović šesti na preskoku, Kolinda Grabar-Kitarović predala Tinu medalju

Tin Srbić osvojio je brončanu medalju u finalu preče na Svjetskom kupu u Bakuu dok je Aurel Benović zauzeo 6. mjesto na preskoku!

Našem srebrnom olimpijcu 21. medalju na turnirima Svjetskog kupa dodijelila je bivša predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović koja je u Bakuu bila sudionik rasprave „Zapadni Balkan u kontekstu EU” koji se održava u sklopu azerbajdžanskog Global Baku Foruma, a danas je bodrila naše gimnastičare u finalima Svjetskog kupa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Osjećao sam se jako dobro u finalu. Išao sam jaču vježbu sa starom 5.9, s elementom Kolman koji je bio 6. element. Početak vježbe i veza 3 puštanja, veza Tkacheva bila je stvarno odlična, bio sam pun energije, ali jednostavno na Kolmanu se dogodila greška, bio sam puno preblizu pritci nego bi to trebao biti dok sam hvatao, onda su to bile dvije pogreške, zato je ocjena bila 13.666. Inače bi bila 14.300 ili 14.400, možda i više. Bilo bi to za zlato.“

Zlato je sa 14.200 uzeo Izraelac Alexander Myakinin, a srebro Japanac Kazuki Matsumi (14.033). Tinu je ovo pak bilo 28. finale Svjetskog kupa u karijeri te druga osvojena medalja u dva tjedna, nakon srebra u Dohi. Ovime je samo zacementirao svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu krajem godine budući da su turniri SK kvalifikacijski za to natjecanje.

„Nisam nezadovoljan broncom jer sam jako dobro nastupio, pun energije, pun elana. Ocjena i rezultat trenutno su malo manje bitni. Bitno je bilo izvesti tu vježbu kako treba. Gradi se ta vježba. Ide prema bolje. Uskoro će doći na onu moju pravu razinu.“

Ovo je Tinova treća medalja u Bakuu budući da je 2019. osvojio srebro, a 2016. broncu.

„Ništa, idemo sada doma na tri tjedna, pripremati se za Europsko prvenstvo u Turskoj i opet probati napasti finale i medalje.“

Naš dvostruki finalist u Bakuu, Osječanin Aurel Benović u svom 12. finalu u karijeri i 2. na preskoku, ali i drugom u Bakuu u dva dana budući da je u subotu bio peti na parteru, jučer je s dva jako dobra skoka i ocjenom 14.333 (14.100 i  14.566) završio kao šesti.

Zlatni je Filipinac Carlos Edriel Yulo (14.933), srebrni je Britanac Harry Hepwortg (14.816), a brončani Wai Hung Shek iz Hong Konga (14.716).

„Uspio sam odraditi stabilno i mirno oba skoka. Onako kako sam i priželjkivao. Zadovoljan sam i s izvedbom i s ocjenom. Vidim da sam konkurentan i na preskoku, ali za neke ozbiljnije rezultate i medalje, ipak moram pojačati početne ocjene skokova. Nadam se da ću to u skorijoj budućnosti i uspjeti i da ću biti konkurentan za sva velika finala i medalje“.

Samo riječi pohvale za Aurela imao je trener Vladimir Mađarević.

„Jako smo zadovoljni. Taj dio s preskokom ide potpuno po planu. Za bolje ocjene i za osvajanje medalja, trebamo podići startne ocjene skokova. A njih već radimo na treninzima, u planu je da ćemo takve teže skokove uskoro raditi i na natjecanjima. Važno je da smo skupili i prve bodove na preskoku za predstojeće SP. Čeka nas još kvalifikacijski turnir u Cairu. Ako bude nastupio kao ovdje, mogli bi dobiti kartu za SP i na preskoku“, poručio je trener Vladimir Mađarević.


Izdvojeno

Reci što misliš!