Sport / Ostalo

U subotu

Taekwondo klub Osijek nastupio s tri juniorke na natjecanju Div Knin Open

Taekwondo klub Osijek nastupio s tri juniorke na natjecanju Div Knin Open
PR

Taekwondo klub Osijek nastupio je sa tri juniorke i to: Dora Dragovan (-49 kg), Ena Anušić (-52 kg) i Nina Vicković (-63 kg)

U subotu, 11. ožujka održan je Div Knin open 2023. u organizaciji taekwondo kluba Div Knin. To je bio ujedno i prvi izborni turnir za juniorsku reprezentaciju za europsko juniorsko prvenstvo od 24. do 26. kolovoza.

Na turniru nastupilo je oko 400 natjecatelja iz 49 klubova. Taekwondo klub Osijek nastupio je sa tri juniorke i to: Dora Dragovan (-49 kg), Ena Anušić (-52 kg) i Nina Vicković (-63 kg).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Turnir se odvijao po novim pravilima svjetske taekwondo federacije. Najbitnija je promjena da se sada borbe odlučuju na dvije dobijene runde od tri i svaka runda starta s rezultatom 0:0, a prekida se na 12 bodova razlike za nekog od protivnika ili pet opomena.

U borbi za reprezentativne bodove prva je nastupila Ena Anušić, koja u izjednačenoj prvoj rundi i solidnoj drugoj rundi ipak gubi od predstavnice Imotskog Gabriele Jerković 2:0 (9:8; 9:4). Druga na tatami izlazi Nina Vicković koju ni ovaj put žrijeb nije mazio i dodjeljuje joj jednu od odličnih boraca u kategoriji do 63 kg.

Ninu Borši Čizmić iz splitskog Montera koja pobjeđuje s 2:0 (12:0; 9:0) našu Ninu. Treća na tatami izlazi Dora Dragovan, koja u borbi za medalju gubi od predstavnice bjelovarskog Fox-a Viktorije Oslovar 2:0 (12:0; 17:6), kasnije pobjednice turnira.

Sljedeći je izborni turnir Plemeniti turnir Zaprešića 1. travnja, a finale je svega na juniorskom prvenstvu Hrvatske 22. travnja.


Izdvojeno

Reci što misliš!