Sport / Ostalo

moglo je i bolje

Benović peti na parteru, danas traži medalju na preskoku

Benović peti na parteru, danas traži medalju na preskoku
PR

Aurel Benović izborio je dva finala i nada se barem jednoj medalji

Aurel Benović zauzeo je peto mjesto na parteru prvog finalnog dana na Svjetskom kupu u Bakuu. Ujedno Aurelovom prvom ovdje, jer već danas ga čeka i borba za medalje na preskoku.

Osječki gimnastičar u svom 12. finalu Svjetskog kupa do petog mjesta došao je s ocjenom 13.400, a medalju mu je uzeo izlazak iz partera na drugoj dijagonali.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Dao sam svoj maksimum, najbolje u tom trenutku što sam mogao. Danas ujutro kad sam se probudio osjećao sam bol u lijevom kvadricepsu i borim se sad već dosta dugo s upalom mišića. Očito mi je treći Svjetski kup u nizu u tri tjedna ipak puno. Treba mi malo odmora. Zadovoljan sam s petim mjestom, iako znam da je to moglo bolje“.

Da je ponovio nastup od prije dva dana iz kvalifikacija kada je imao najbolju ocjenu, 14.500, uvjerljivo bi osvojio zlato danas. Naime, najbolji je u finalu bio Kazahstanac Milad Karimi sa 14.200 bodova. Srebrni je Ukrajinac Illia Kovtun (13.933), a brončani Amerikanac Riley Loos (13.733).

„Da sam zadnji skok skočio malo bolje sigurno bih osvojio barem srebrnu medalju, ali ne mogu biti nezadovoljan, dao sam sve od sebe i sada se okrećem sutrašnjem finalu na preskoku gdje se nadam da ću odraditi što bolje svoja dva skoka s obzirom na bolove s kojima se nosim“, najavio je Benović.

Danas, drugog finalnog dana Hrvatska će imati dvojicu predstavnika. Uz Benovića na preskoku, kandidat za medalje biti će i Tin Srbić na preči, inače srebrni proteklog vikenda u Dohi.


Izdvojeno

Reci što misliš!