Sport / Ostalo

Organizator AK „Slavonija-Žito“ Osijek

Memorijal „Josip Gašparac“ svrstan je na visoko 13. mjesto u svijetu

Memorijal „Josip Gašparac“ svrstan je na visoko 13. mjesto u svijetu
PR

Potvrda je to da organizator, Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek, odlično radi svoj posao, a nije isključeno da će, već nagodinu, sedmo izdanje Memorijala, umjesto Bronze, možda biti u Silver izdanju

Od začetka, kada je iz ljubavi prema atletici, ali i pijetetu prema „ocu hrvatskog skoka s motkom“ pokojnom treneru Josipu Gašparcu, organiziran Memorijal njemu u čast, prošlo je punih šest godina.

Toliko je trebalo da „mali div“ preraste u jedan od najjačih dvoranskih mitinga u svijetu: šesto izdanje Memorijala Josip Gašparac, prema Svjetskoj atletskoj federaciji (World Athletics), svrstano je na visoko 13. mjesto u svijetu (od ukupno 132 mitinga iz Gold, Silver i Bronze serije) u kategoriji Special meetings (indoor).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek od prve se (2018.) godine organizacijski držao na visokom nivou, svake godine gradeći reputaciju najjačeg dvoranskog motkaškog mitinga u Hrvatskoj.

Peto je izdanje najavilo veliki preokret, a u šestom to i ostvarilo: Memorijal „Josip Gašparac“ ušao je u prestižnu World Athletics Indoor Tour Bronze seriju natjecanja, parirajući najjačim (i puno većim) mitinzima u svijetu.

Interes europskih i svjetskih lidera u skoku s motkom naglo je porastao, čemu u prilog govori činjenica da su ovogodišnji pobjednici i rekorderi Mitinga, Grk Emmanouil Karalis te Poljak Piotr Lisek, baš proteklog vikenda na Europskom prvenstvu u dvorani, ostvarili titulu viceprvaka Europe.

Kriteriji za ulaz u Special meetings seriju vrlo su strogi. Osim što se zahtijeva vrhunska organizacija, Svjetska atletska federacija pri bodovanju vodi se poretkom prijavljenih natjecatelja koji su u svjetskom vrhu po rezultatima, kao i ostvarenim rezultatima na konkretnom mitingu (u muškoj i ženskoj konkurenciji), a dodatni se bodovi dodjeljuju činjenicom ulaska u Bronze seriju mitinga. Računica je jasna: World Athletics Indoor Meeting „Memorijal Josip Gašparac“ smjestio se u 10 % najboljih dvoranskih mitinga na svijetu ove godine.

Potvrda je to da organizator, Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek, odlično radi svoj posao, a nije isključeno da će, već nagodinu, sedmo izdanje Memorijala, umjesto Bronze, možda biti u Silver izdanju.


Izdvojeno

Reci što misliš!