Sport / Ostalo

visokih 14.500

Benović kao prvi u finale Bakua

Benović kao prvi u finale Bakua
Slobodan Kadić/HGS

Benović je dobro odradio svoju vježbu i plasirao se u finale, a sutra ga čekaju kvalifikacije u preskoku

Aurel Benović izborio je finale partera na Svjetskom kupu u Bakuu! Natjecanje koje je danas startalo u Azerbajdžanu treći je u nizu turnira SK ove sezone, a Aurelu je ovo drugo izboreno finale nakon Cottbusa prije dva tjedna.

Gimnastičar GD Osijek-Žita danas je bio najbolji u kvalifikacijama i u konkurenciji 39 parteraša s prvom ocjenom od 14.500 (start 6.2) plasirao se u subotnje finale.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Jako sam zadovoljan kako sam odradio današnje kvalifikacije na parteru. Išao sam za desetinku lakši start nego na prethodna dva natjecanja, vježbu s početnom ocjenom 6.2. Konačna ocjena je bila 14.500, a to stvarno visoka ocjena. Presretan sam. Okrećem se odmah sutrašnjim kvalifikacijama na preskoku gdje se nadam da ću što bolje odraditi svoja dva skoka i da ću se uspjeti domoći finala i na preskoku. A u subotu... Nadam se da ću ponoviti ovako dobru vježbu kao danas i da ću biti u borbi za medalje“, rekao je Aurel nakon sjajno odrađenog posla prvog dana u Bakuu.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana uz Benovića na preskoku u lov na finale će i Tin Srbić na preči, Filip Ude i Mateo Žugec na konju s hvataljkama te Tina Zelčić na gredi.


Izdvojeno

Reci što misliš!