Sport / Ostalo

Proteklog vikenda

Tri bronce za AK Slavonija-Žito na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u višebojima

Tri bronce za AK Slavonija-Žito na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske u višebojima
PR

Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek i na ovom natjecanju osvaja državna odličja, za što su zaslužni kadet Stjepan Tarcal, junior Karlo Salaj te seniorka Dorotea Šešum

Proteklog je vikenda, odnosno 25. i 26. veljače za kraj dvoranske sezone u Zagrebu održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske u višebojima.

Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek i na ovom natjecanju osvaja državna odličja, za što su zaslužni kadet Stjepan Tarcal, junior Karlo Salaj te seniorka Dorotea Šešum.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stariji kadet Stjepan Tarcal okušao se u petoboju, gdje nakon svih disciplina (60 m s preponama, skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle (4 kg) te 800 m) ostvaruje 2456 bodova i osvaja brončanu medalju. Zanimljivo je istaknuti da je Tarcalova „najjača“ disciplina skok s motkom, gdje dominira na državnoj razini, no da je talentiran i u trčanju pa je tako, dosadašnjim državnim odličjima u skoku s motkom i štafeti 4x300 m, dodao i jednu broncu s višeboja.

U petoboju nastupila je i seniorska sprinterica Dorotea Šešum. Nakon dulje natjecateljske pauze te posvećenosti fakultetskim i trenerskim obvezama, ove se godine vratila u natjecateljske vode. Čini se da je to bila dobra odluka jer je i njoj, po završetku svih petobojskih disciplina, također pripala bronca s 2855 ostvarenih bodova.

Najviše je posla imao stariji junior Karlo Salaj, aktualni državni prvak u skoku s motkom među juniorima. On je nastupio u sedmoboju (60 m, skok u dalj, bacanje kugle (6 kg), skok u vis, 60 m prepone, skok s motkom te 1000 m), u čemu je osvojio 2673 bodova koji su bili dostatni za još jednu brončanu medalju za AK „Slavonija-Žito“.

Ukupno su osvojene tri državne medalje, čime su u Klubu, s obzirom na kompleksnost višeboja, više nego zadovoljni.


Izdvojeno

Reci što misliš!