Sport / Ostalo

Čeka ga put u Katar

Osječki gimnastičar Aurel Benović osmi u finalu Svjetskog kupa u Cottbusu

Osječki gimnastičar Aurel Benović osmi u finalu Svjetskog kupa u Cottbusu
PR

Aurelov trener i predsjednik Tehničkog odbora HGS-a Vladimir Mađarević nije krio razočarenje zbog propuštene prilike i medalja, pogotovo srebra i bronce koje su se nudile s ne tako velikim ocjenama

Aurel Benović završio je kao osmi u finalu partera Svjetskog kupa u Cottbusu. Na startu nove sezone u izrazito jakoj konkurenciji u Njemačkoj gdje su ujedno startale i kvalifikacije za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, ali i Olimpijske igre u Parizu, Osječanin je zbog nešto slabije izvedbe ocijenjen sa 12.600 (start 6.3).

„Što reći nakon ovako „super“ odrađenog finala?! Krenuo sam u vježbu sjajno, čak i iznad svojih očekivanja s obzirom na to da se ovih dana osjećam nešto lošije, imam upalu mišića i pod tremom sam i pritiskom, valjda zato što je ovo prvo natjecanje sezone. Prve tri dijagonale bile su odrađene stvarno fantastično, a nakon toga sam se odjednom, kako mi to kažemo, ugasio. Više nisam imao snage u nogama, počele su gorjeti i bilo mi je teško izvući vježbu do kraja. Pao sam na četvrtom skoku, a nakon toga sam i emotivno potonuo. Iskreno, više mi se i nije dalo raditi, ali prevladao je sportski duh i izgurao sam vježbu do kraja. Ocjenu najradije ne bih komentirao, nisam ni mogao očekivati veću s obzirom na pad“, rekao je Aurel nakon nastupa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zlato na parteru osvojio je olimpijski pobjednik, Izraelac Artem Dolgopjat (14.466), srebrni je Japanac Kazuma Kaya (13.866), a brončani Nijemac Milan Hosseini (13.866).

„Nadam da ću se pribrati i smiriti glavu jer ona mi je u cijeloj mojoj seniorskoj karijeri najveći problem, najveći sam neprijatelj sam sebi. Ova natjecanja su mi, ako ništa drugo, nova iskustva za ona najveća koja slijede, EP u Antalyji u travnju i SP u Antwerpenu u listopadu. Ako tamo planiram napraviti neke ozbiljnije rezultate, moram srediti glavu, riješiti neke stvari sam sa sobom. Fizički sam super, odradio sam puno vježba na treninzima jako dobro i nisam očekivao da ću pasti na elementu koji u 100% slučajeva napravim. Hvala svima koji me podržavaju, posebno trenerima koji se bore sa mnom i mojom glavom. I bez obzira na ovaj pad, posvećujem finalnu vježbu predsjedniku HGS-a Mariju Možniku“, kazao je Aurel.

Aurelov trener i predsjednik Tehničkog odbora HGS-a Vladimir Mađarević nije krio razočarenje zbog propuštene prilike i medalja, pogotovo srebra i bronce koje su se nudile s ne tako velikim ocjenama.

„Nastupao je zadnji i bio mu je otvoren put čak i do prvog mjesta, bez nekih velikih problema. Možda je i to bio razlog zašto se na pola vježbe rastrojio i pogriješio na kateti. Dotaknuo je rukama pod, što je velika greška i to je rezultiralo neslavnim završetkom. Da je napravio optimalno ono za što smo se spremali, bez problema je mogao doći do postolja, pa čak i do pobjede jer ocjenu 14,466 bez problema može dobiti“, rekao je Vladimir.

Istu reprezentaciju koja se natjecala u Cottbusu sada čeka put u Katar. Sljedećeg tjedna priliku na novom Svjetskom kupu u Dohi imat će ponovno Aurel Benović, ali zatim i Tin Srbić, Filip Ude, Marko Sambolec i Marko Jovičić.


Izdvojeno

Reci što misliš!