Sport / Ostalo

priznanja najboljima

Vekić, Ivušić, Mursa i Nexe najbolji sportaši i kolektivi u Osijeku i županiji

Vekić, Ivušić, Mursa i Nexe najbolji sportaši i kolektivi u Osijeku i županiji
Dubravka Petric/PIXSELL

Ovogodišnji izbor obuhvatio je 12 kategorija nagrada i priznanja

Najuspješnija sportašica Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije za 2022. godinu je tenisačica Donna Vekić (Teniski klub Tennis Talents Osijek), a najuspješniji sportaš je bivši vratar NK Osijeka Ivica Ivušić. Muški odbojkaški klub Mursa najuspješniji je osječki sportski kolektiv, dok je Rukometni klub Nexe Našice laureat na županijski razini.

Proglašenje najuspješnijih sportaša, sportskih kolektiva i sportskih djelatnika u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji za 2022. godinu upriličeno je u petak u osječkoj Dvorani Gradski vrt, a uz brojne sportaše i sportske djelatnike svečanosti su nazočili i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čestitavši dobitnicima priznanja i nagrada te svim sportašima na postignutim rezultatima, zamjenik gradonačelnika Vulin zahvalio im je na promociji grada Osijeka diljem Hrvatske i inozemstva.

"Grad Osijek svjestan je koliko su sportaši važni za promociju grada, oni su naši najbolji ambasadori. U vremenu koje dolazi ulagat ćemo značajna financijska sredstva u sportsku infrastrukturu i sportske kolektive", poručio je zamjenik Vulin te podsjetio kako je Osijek prošle godine dobio prvi pravi olimpijski bazen pogodan za plivačka natjecanja.

Naglasio je i da je Grad Osijek među vodećim gradovima u Hrvatskoj po izdvajanjima za sport po stanovniku, ističući kako je za 2023. u proračunu izdvojeno 10,5 milijuna eura za sport, što je povećanje od 14 posto.

Čestitke nagrađenim sportašima uputio je i župan Anušić koji je rekao kako sport u Osječko-baranjskoj županiji pokazuje veću razinu kvalitete sportaša i njihovih rezultata.

"Imamo sportaše koji ostvaruju i svjetski zapažene rezultate, a sve to vidljivo je i u javnosti. To je razlog što smo se nominirali te dobili titulu Europske regije sporta za 2024. godinu, kada će cijela naša županija biti pod posebnim fokusom javnosti. Pripremamo niz velikih projekata i infrastrukturnih zahvata te ćemo sigurno opravdati naziv regije sporta. Sport je imao i uvijek će imati potporu Osječko-baranjske županije, a to očito daje i rezultate", kazao je župan Ivan Anušić.

Tradicionalni izbor najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva, već 65. po redu, ponovno su organizirali Zajednica športskih udruga grada Osijeka, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije.

Ovogodišnji izbor obuhvatio je 12 kategorija nagrada i priznanja, od kojih sedam na svojoj razini dodjeljuje Zajednica športskih udruga grada Osijeka (najuspješniji sportaš i sportašica, najuspješniji sportski kolektiv, najuspješniji trener, najuspješniji sportaš i sportski kolektiv osoba s invaliditetom, „Trofej Kuna“ za perspektivne sportaše). Tri nagrade dodjeljuje Športska zajednica Osječko-baranjske županije (najuspješniji sportaš i sportašica, najuspješniji sportski kolektiv), a dvije nagrade dodjeljuje Glas Slavonije (Uzor-trofej “Matija Ljubek” i Nagradu „Sokol“).

Trofej „Kuna“ za perspektivne sportaše dobili su Andro Čokolić i Ivan Sabolek (Veslački klub Iktus), Roko Dimić (Atletski klub Slavonija-Žito), Ivor Gaće (Plivački klub Osijek), Nikola Hogl (Judo klub Mladost), Vita Jović (Mačevalački klub Dmitar Zvonimir) i Gabrijel Solar (Gimnastički klub Inova-gim).

Najuspješniji sportaš parasporta/sporta gluhih je Duško Božić (Športska udruga slijepih „Svjetlost“), a najuspješniji sportski kolektiv parasporta / sporta gluhih je Stolnoteniski klub „Slavonac“.

Najuspješniji trener je Saša Šešum (Atletski klub “Slavonija-Žito”).

Dobitnici Nagrade „Sokol“ su Mia Wild (Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek) i Goran Vincek (ekonom NK Osijek i nogometne reprezentacije Hrvatske).

Uzor-trofej “Matija Ljubek” primio je Zvonimir Kovačević (Građansko streljačko društvo „Osijek 1784.“ Osijek).


Izdvojeno

Reci što misliš!