Sport / Ostalo

Stjepan Tarcal i Dominik Matoković

Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili 11 medalja i dva prvenstva na državnim natjecanjima u Zagrebu

Predstavnici AK Slavonija-Žito osvojili 11 medalja i dva prvenstva na državnim natjecanjima u Zagrebu
PR

Državni prvaci postali su Stjepan Tarcal u skoku s motkom (3,80 m) kod starijih i Dominik Matoković na 200 m (27,19) kod mlađih kadeta, a u Osijek su se vratili sa zlatnim medaljama oko vrata

Proteklog vikenda ljubiteljima atletike nije bilo dosadno. U Zagrebu su održana čak dva državna prvenstva u dvorani: subota je bila predviđena za starije, a nedjelja za mlađe kadete. Članovi Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek sudjelovali su na oba prvenstva i postigli odlične uspjehe: osvojeno je čak 11 medalja, a u jednoj su discipline zauzeli kompletno postolje.

Državni prvaci postali su Stjepan Tarcal u skoku s motkom (3,80 m) kod starijih i Dominik Matoković na 200 m (27,19) kod mlađih kadeta, a u Osijek su se vratili sa zlatnim medaljama oko vrata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kadeti su najboljem regionalnom atletskom klubu donijeli i dvije titule viceprvaka države: Jakov Maričak osvaja srebro u skoku s motkom (3,30 m), a u istoj disciplini srebrna je bila i Dajana Imširović (2,30 m).

Motkaški niz medalja nastavio je Petar Schönberger kao treći u nizu na postolju skoka s motkom (3,00 m), dok su bronce u skoku u dalj osvojili kadet Gabriel Bolarić (5,62 m) i mlađi kadet Luka Bilić Subašić (4,95 m, zona).

Brončani su bili i trkači-sprinteri: kadetkinja Petra Žulj trči 60 m s preponama i ciljem prolazi za 9,35, a Dominik Matoković osvojenom zlatu na 200 m pridružuje i broncu na 60 m (8,29). U istoj disciplini, samo u ženskoj mlađekadetskoj konkurenciji, treća je bila Leonarda Vrhovac (27,80), kao i kadetska štafeta 4x200 m u sastavu Karlo Ledić Krznarić, Nikola Šešum, Stjepan Tarcal i Mateo Rašić (1:45,03).

Za kraj, valja istaknuti kako osječka škola skoka s motkom doista dominira u državi: motkaške se postave sve češće bilježe kao osvajači cijelog seta medalja (zlato-srebro-broncu), a ovaj su vikend, uz dodatak brončane Imširović u ženskoj konkurenciji, to još jednom postigli osječki kadeti.

Nije ni čudo da će upravo grad Osijek ovih dana postati centar najboljih europskih i svjetskih motkaša i motkašica koji će 21. i 22. veljače sudjelovati na World Athletics Indoor Tour Bronze: Memorijalu “Josip Gašparac”. Ulaz je slobodan.


Izdvojeno

Reci što misliš!