Sport / Ostalo

aščić brončana

Mia Wild na 60m izjednačila čak dva državna rekorda

Mia Wild na 60m izjednačila čak dva državna rekorda

U seniorskoj utrci na 60m istaknula se mlađa juniorka Mia Wild, ali ne samo pobjedom, nego i izjednačavanjem čak dva državna rekorda

Protekli je vikend, kada govorimo o hrvatskoj atletici, predstavljao svojevrsnu pauzu nakon serije državnih prvenstava u dvorani, no to ne znači da natjecanja nije bilo.

U subotu, 4. veljače 2023. g., članovi Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ natjecali su se na Otvorenom prvenstvu Zagreba u dvorani, a ostvareni su značajni rezultati.

U seniorskoj utrci na 60m istaknula se mlađa juniorka Mia Wild, ali ne samo pobjedom, nego i izjednačavanjem čak dva državna rekorda: onog mlađe juniorskog i juniorskog (dvorana). Naime, nakon izborene vodeće pozicije u kvalifikacijama (7,60), finale joj donosi konačnu pobjedu (7,48) vrijednu dva državna rekorda.

Od ostalih rezultata, valja istaknuti poznatu osječku visašicu Saru Aščić koja, nakon gostovanja na Siena high jump contestu u Italiji samo tri dana ranije i rezultata 1,81m (čime je izjednačila osobni rekord u dvorani), ovaj put preskače 1,79m i osvaja brončanu medalju.


Izdvojeno

Reci što misliš!