Sport / Ostalo

ŠK Damin Gambit

Dvije zlatne i dvije srebrne medalje za osječke šahiste u Trpinji

Dvije zlatne i dvije srebrne medalje za osječke šahiste u Trpinji
PR

ŠK Damin Gambit, iako je tek tri mjeseca 'mlad', nastavlja nizati uspjehe i medalje u kadetskoj konkurenciji, koja je ujedno i glavni fokus kluba, a čiji je primarni cilj upravo promicanje šaha kao zabavnog i korisnog sporta za djecu i mlade

4. i 5. veljače održano je ekipno prvenstvo Republike Hrvatske u šahu za kadetkinje šahovske zajednice Županija-Istok koju čine Brodsko-posavska županija, Osječko-baranjska županija, Požeško-slavonska županija, Virovitičko-podravska županija i Vukovarsko-srijemska županija.

Ekipe igrale su na četiri ploče i ukupno sedam kola u dva natjecateljska dana. Domaćin prvenstva bio je ŠK Trpinja koji ujedno i slavi 50 godina postojanja kluba tako da za igračice nije nedostajalo dobre atmosfere uz napornu šahovsku igru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Igralo se u tempu igre 30 minuta + 30 sekundi po potezu. Pobjednička ekipa iz šahovskog kluba Damin Gambit Osijek osvojila je maksimalnih 14 bodova (pobjeda u svim kolima) te time osigurala plasman na državno prvenstvo. Drugoplasirani bili su ŠK „Radnik“ iz Velimirovca (12 bodova), a trećeplasirani ŠK „Codeasy“ iz Vukovara (9 bodova).

Pored osvojenog pehara i plasmana i pojedinačno kadetkinje ŠK Damin Gambit osvojile su dvije zlatne i dvije srebrne medalje za osvojene bodove na pločama. Na natjecanju sudjelovale su kadetkinje Josipa Zovko, Anja Savić, Buchwald Svea i Helena Kosina, vođene trenerom Josipom Jurmanom.

ŠK Damin Gambit, iako je tek tri mjeseca 'mlad', nastavlja nizati uspjehe i medalje u kadetskoj konkurenciji, koja je ujedno i glavni fokus kluba, a čiji je primarni cilj upravo promicanje šaha kao zabavnog i korisnog sporta za djecu i mlade.


Izdvojeno

Reci što misliš!