Sport / Ostalo

Ponos kluba

Karlo Salaj juniorski prvak Hrvatske, osam novih medalja na dvoranskom PH za juniore

Karlo Salaj juniorski prvak Hrvatske, osam novih medalja na dvoranskom PH za juniore
PR

Članovi atletskog kluba „Slavonija-Žito“ u Osijek vratili su se s osam novih državnih medalja

U subotu, 28. siječnja, Zagreb bio je domaćin Dvoranskog prvenstva Hrvatske za juniore/ke. Članovi atletskog kluba „Slavonija-Žito“ u Osijek vratili su se s osam novih državnih medalja.

Titula prvaka države pripala je Karlu Salaju, motkašu iz uspješne atletske obitelji. Naime, njegov je brat blizanac Franko perspektivni sprinter, osvajač više državnih odličja, dok mu je najstariji brat Atila ujedno – trener. A upravo ga je trener pripremio za „zlatni“ skok na visini 4,40 m.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I ne samo njega: motkaši su zaslužni za cijeli set medalja jer je Rocco Martinović osvojio srebro (4,20 m) i postao viceprvakom države, dok je Stjepanu Tarcalu zasluženo pripala brončana medalja (3,70 m).

Mia Wild, čujno ime u svijetu atletike, bogatoj je kolekciji pridodala još jednu državnu medalju: 60 m pretrčala je za 7,53 i tako došla do titule viceprvakinje države.

Broncama su, s iznimkom Lorene Faktor, dominirale tehničke discipline. Ona je, naime, u utrci na 60 m s preponama, do medalje došla protrčavši ciljnom ravninom za 8,90.

Do preostalih se brončanih medalja „došlo“ skokovima pa je tako Bernard Bručić u dalj skočio 6,22 m, Leonarda Patača i dalje briljira u troskoku (11,47 m), David Kurtek postavlja novi osobni rekord u skoku u vis (1,90 m), a tu je i već spomenuti motkaš Tarcal.


Izdvojeno

Reci što misliš!