Sport / Ostalo

Nastupila na tri turnira

Katia Šegavčić uvjerljivo osigurala odlazak na Europsko prvenstvo na Cipru

Katia Šegavčić uvjerljivo osigurala odlazak na Europsko prvenstvo na Cipru
Aleksandar Šegavčić

Nastupima na navedenim turnirima Katia je skupila ukupno visokih 46 bodova, osvojivši u Osijeku i Trbovlju prva mjesta i peto mjesto u Samoboru na najzahtjevnijem turniru Grand Prix Croatia koji se održava u terminu 19. - 21. siječnja i na kojem sudjeluje 1472 natjecatelja iz 24 zemlje svijeta

Katia Šegavčić iz Karate kluba Hrvatski sokol kao članica nacionalne kadetske selekcije Hrvatske nakon nastupa na Prvenstvu svijeta u listopadu 2022. u Turskoj, nastupila je na tri bodovna turnira: Kup Osijeka, Kup Slovenije u Trbovlju i Grand Prix Croatia u Samoboru, kako bi si svojim rezultatima osigurala nastup u kategoriji kadetkinja na Prvenstvu Europe početkom veljače 2023. u gradu Larnaca u Cipru.

Nastupima na navedenim turnirima Katia je skupila ukupno visokih 46 bodova, osvojivši u Osijeku i Trbovlju prva mjesta i peto mjesto u Samoboru na najzahtjevnijem turniru Grand Prix Croatia koji se održava u terminu 19. - 21. siječnja i na kojem sudjeluje 1472 natjecatelja iz 24 zemlje svijeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Samoboru u iznimno jakoj konkurenciji od 26 natjecateljica Katia je prošla tri kola s najvišim ocjenama u svojoj skupini, ali nažalost u četvrtom kolu zbog ozljede ramena, nije se uspjela plasirati među prva tri mjesta. Unatoč tome, peto mjesto na koje se Katia plasirala, odličan je uspjeh zbog iznimno kvalitetne konkurencije. Nadaju se da prisutna ozljeda ramena neće stvarati probleme Katiji na Europskom prvenstvu na Cipru.

Katia je s osvojenih 46 bodova uvjerljivo osigurala odlazak na Prvenstvo Europe u odnosu na drugoplasiranu natjecateljicu iz Zagreba koja ima samo 27 bodova. Time je Katia potvrdila svoju kvalitetu i svrstala se visoko na rang listi karate uspješnica.

Ostalo je svega 12 dana do odlaska na Cipar, ali postoji bojazan da Katia neće moći otputovati. Zbog nedostatka novčanih sredstava koja su potrebna za navedeno putovanje, a klub i roditelji nažalost nisu u mogućnosti osigurati ista, upitno je hoće li Katia, najuspješnija mlada natjecateljica u povijesti karate sporta u gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji nastupiti na Europskom prvenstvu u karateu.


Izdvojeno

Reci što misliš!