Sport / Ostalo

27. sezona Plazme Sportskih igara mladih

U Čepinu održan veliki edukativni event ''Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet''

U Čepinu održan veliki edukativni event ''Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet''
PR

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno oblikovane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom

U Čepinu je danas održano edukativno-sportsko događanje kampanje ''Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet'' u sklopu početka 27. sezone Plazma Sportskih igara mladih.

Ravnatelj škole Vladimir Nazor Ilija Pavić pozdravio je prisutne i istaknuo važnost Plazma sportskih igara mladih za Čepin te edukativno-sportskih događanja za djecu i mlade koje provode Igre.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon interaktivne edukacije o važnosti zaštite okoliša, djeca od 1. do 4. razreda natjecala su se na edukativnom poligonu, a najuspješniji su bili učenici 3. razreda Lucina Drapela, Klara Pandur, Tony Fureš i Marin Jurić.

‘’Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da,  uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 80 tisuća djece i mladih’’, istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Tom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Edukacijski moduli podijeljeni su u četiri cjeline:

  • Zrak i voda – vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.
  • Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.
  • Otpad – recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije - odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje - primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.
  • Zeleni poligon – nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadatcima primjerenim dobi natjecatelja.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahovskom turniru, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta.

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno oblikovane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Prijave su otvorene na poveznici.


Izdvojeno

Reci što misliš!