Sport / Ostalo

visokih 5,34

Mia Wild ponovo ruši državne rekorde, Ivanu Paravcu drugi rezultat svih vremena u Hrvatskoj

Mia Wild ponovo ruši državne rekorde, Ivanu Paravcu drugi rezultat svih vremena u Hrvatskoj

Sjajne rezultate postigli su na natjecanju u svom Gradskom vrtu

Proteklog je četvrtka (5. siječnja 2023. g.), u dvorani Gradski vrt, održan Dvoranski miting „AK Slavonija-Žito“ u organizaciji Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ Osijek. U konkurenciji još 13 prijavljenih klubova, ni odlični rezultati nisu izostali, a ostvarili su ih upravo domaćini.

Najveća senzacija bila je mlađa juniorka Mia Wild koja, u kvalifikacijskoj utrci, po treći put u posljednjih 12 dana, „popravlja“ vlastiti državni rekord na 60m (7,59), da bi u finalu, uz uvjerljivu pobjedu, popravila svoj rezultat za punu desetinku i postavila čak dva (tri) nova državna dvoranska rekorda koja sada iznose 7,49. Iako je mlađa juniorka, u njenom su vlasništvu sada mlađejuniorski i juniorski dvoranski rekord, a bio bi i mlađeseniorski dvoranski rekord, ali rekord u toj kategoriji se priznaje samo ako se u njoj i ostvari.

Zanimljivo je istaknuti da je, u međuvremenu, između kvalifikacijske i finalne utrke na 60m, otrčala i pobijedila i u utrci na 60m s preponama (8,51).

Uspješnim se nastupima pridružio i skakač s motkom, Ivan Paravac, koji je, skokom preko 5,34m, postao drugi najbolji motkaš svih vremena u Hrvatskoj. Iza vodećeg u poretku (također iz redova AK „Slavonija-Žito“) stoji Ivan Horvat pa tako tron drže dva imenjaka iz istoga kluba.Pobjednici u svim disciplinama:
- 60m: Mia Wild, SO (7,49), Nikola Kovačević, SRB (6,98)
- 55m prepone: Rafael Prelesnik, JAS (9,85)
- 60m prepone: Eva Martinović, SO (9,78), Patricija Kladarić, SO (9,21), Mia Wild, SO (8,51), Matea Rašić, SO (9,77)
- skok s motkom:  Dajana Imširović, SO (2,55m), Jakov Maričak, SO (3,45m), Ivan Paravac, SO (5,34m)
- skok u vis: Sara Aščić, SO (1,70m), David Kurtek, SO (1,85m)
- skok u dalj (zona): Leona Galir, SO (3,90m), Luka Bilić Subašić, SO (4,89m)
- skok u dalj: Magdalena Perić, SESV (5,75m), Mihael Prelesnik, JAS (5,85m)


Izdvojeno

Reci što misliš!