Sport / Ostalo

Nastup šest članova

Taekwondo klub Osijek pokupio medalje na međunarodnom turniru „26. Christmas tournament“

Taekwondo klub Osijek pokupio medalje na međunarodnom turniru „26. Christmas tournament“
PR

Treba napomenuti da je ovo prvi međunarodni turnir izvan zemlje na kojem je bila prisutna ova mlada ekipa Taekwondo kluba Osijek

10. i 11. prosinca u Pelhrimovu u Češkoj, održan je međunarodni turnir „26. Christmas tournament“. Na turniru je bilo prisutno oko 350 natjecatelja iz 44 kluba i 15 zemalja: Ukrajine, Njemačke, Austrije, Latvije, Slovačke, Mađarske, Poljske, Slovenije, Tunisa, Mozambika, Kazastana, Izraela, Francuske, Češke i Hrvatske. Natjecanje se odvijalo u borbama u svim uzrastima: vrtićanci, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori.

Taekwondo klub Osijek nastupio je sa šest članova: u borbama kadetkinja Maja Mulić (-51kg) i juniorke Ena Anušić (-46kg), Dora Dragovan (-49kg), Leona Stupar (-52kg), Nina Vicković (-63kg) te junior Borna Jerković (-59kg). Turnir se odvijao po novim pravilima svjetske taekwondo federacije. Najbitnija promjena je da se sada borbe odlučuju na dvije dobijene runde od tri i svaka runda starta s rezultatom 0:0, a prekida se na 12 bodova razlike za nekog od protivnika ili pet opomena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kadetkinja Maja Mulić nakon pobjede u polufinalu nad slovakinjom Beatrice Suk 2:0 (1:0; 10:0), u finalu gubi od reprezentativke Ukrajine Olhe Yakovenko 2:0 (17:5; 25:12) i osvaja srebrnu medalju.

Juniorka Ena Anušić osvaja srebrnu medalju izgubivši u finalu od češke predstavnice Sare Al-Naami 2:0 (14:4; 9:1). Juniorka Dora Dragovan nakon iscrpljujuće pobjede u polufinalu nad Slovenkom Lunom Šuc 2:0 (13:5; 20:17), u finalu ulazi u još težu i neizvjesniju borbu s predstavnicom Mađarske Elizabet Toth i pobjeđuje s 2:1 (u prvoj rundi Mađarica vodi 7:17, ali zarađuje pet minus poena i gubi tu prvu rundu, u drugoj rundi dobija Doru 9: 13; a u trećoj rundi pri vodstvu Dore 8:3 Mađarica opet pravi pet minus poena) tako da Dora osvaja zlatnu medalju.

Juniorka Nina Vicković morala se zadovoljiti brončanom medaljom nakon gubitka polufinalne borbe od Čehinje Alicke Binove 2:0 (14:0; 12:0). Juniorka Leona Stupar ponavlja Ninin rezultat osvojivši brončanu medalju izgubivši od Ukrajinke Mariane Boholovske 2:0 (12:0;15:3). Junior Borna Jerković u borbi za medalju gubi od Čeha Krystof Paruzeka 0:2 (0:12; 4:16).

Treba napomenuti da je ovo prvi međunarodni turnir izvan zemlje na kojem je bila prisutna ova mlada ekipa Taekwondo kluba Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!