Sport / Ostalo

veće ulaganje u sport

Osječko-baranjskoj županiji dodijeljena titula Europske regije sporta 2024.

Osječko-baranjskoj županiji dodijeljena titula Europske regije sporta 2024.
OBŽ

U pripremi je i sportski inkubator koji će se nalaziti na području bivše tvornice OLT u Osijeku

Na gala svečanosti, upriličenoj u Europskom parlamentu u Bruxellesu, Osječko-baranjska županija proglašena je Europskom regijom sporta za 2024. godinu.

Višegodišnji rad na razvoju sportske infrastrukture, edukacija i uključivanje svih starosnih skupina u bavljenje sportom, a osobito mladih te podrška vrhunskim sportašima učinili su Osječko-baranjsku županiju prepoznatljivom u svijetu sporta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Razvoj sporta i sportske infrastrukture je proteklih godina bio jedan od naših prioriteta, jer smo svjesni benefita koje donosi bavljenje sportom za razvoj mladih ljudi, ali i osoba svih životnih dobi. Osječko-baranjska županija može se pohvaliti i vrhunskim sportašima u nogometu, gimnastici, veslanju, tenisu i brojnim drugim sportovima. Kandidatura za Europsku regiju sporta bila je logičan nastavak svih naših aktivnosti, a činjenica da smo tu titulu i dobili govori da radimo dobar posao i daje nam motivaciju da radimo još više i kvalitetnije", rekao je župan Anušić.

Titulu je u Bruxellesu u ime Osječko-baranjske županije titulu preuzeo zamjenik župana Josip Miletić, istaknuvši da i razmjena iskustava s prethodnim europskim regijama i gradovima sporta sigurno može doprinijeti snažnijem razvoju Županije kao sportske destinacije.

"Brojne su delegacije iz cijele Europe prisustvovale večerašnjoj svečanoj dodjeli i pravo je zadovoljstvo vidjeti koliko nas sportski duh ujedinjuje", rekao je Miletić.

Sam proces kandidature Osječko-baranjske županije za Europsku regiju sporta bio je višemjesečni, a uključivao je istraživanje o sportskim navikama građana, sportske infrastrukture te sportskih ostvarenja profesionalnih sportaša. U rujnu ove godine je visoka delegacija ACES European capitals and cities of sport federation posjetila Osječko-baranjsku županiju i dala konačnu ocjenu kandidaturi Županije.

"Dobivanju ove titule zasigurno je pomogla i činjenica da je naša županija domaćin brojnim amaterskim, ali i vrhunskim sportskim događajima, počevši od Pannonian Challengea, DOBRO World cup-a, niza prvenstava u streljaštvu i nedavnog Svjetskog prvenstva u ribolovu. U svim segmentima pokazali smo opravdanom našu kandidaturu, i na to smo vrlo ponosni", zaključio je župan Anušić, dodavši da su već sad počeli s intenzivnim pripremama za sportsku 2024. godinu.

U pripremi je i sportski inkubator koji će se nalaziti na području bivše tvornice OLT u Osijeku, projekt koji će podići sportsku infrastrukturu, ali i stručnu podršku u bavljenju sportom profesionalcima i rekreativcima na jednu višu razinu jer je ovaj projekt jedinstven u Hrvatskoj pa i šire.

Uz pripremu revitalizacije OLT-a u središte sporta, Osječko-baranjska županija će u pripremnoj, 2023. godini povećati i proračunska izdvajanja za sport kako bi u 2024. godini opravdala ovu prestižnu europsku titulu.


Izdvojeno

Reci što misliš!