Sport / Ostalo

na jugu 2

U Osijeku otvoren još jedan javni teniski teren

U Osijeku otvoren još jedan  javni teniski teren
Grad Osijek

Izgradnju terena inicirala je tenisačica Donna Vekić, a projekt vrijedan nešto više od 430.000 kuna realiziran je pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije

Nakon prvog javnog teniskog terena u Drinskoj ulici s travnatom podlogom, Osijek je dobio i svoj drugi javni teren, ovaj put sa zemljanom podlogom. Smješten je na Jugu II, uz Osnovnu školu Grigor Vitez, na raspolaganju je svima, i to besplatno.

Izgradnju terena inicirala je tenisačica Donna Vekić, a projekt vrijedan nešto više od 430.000 kuna realiziran je pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječki gradonačelnik Ivan Radić na otvorenju terena u ponedjeljak istaknuo je kako je njegova najveća vrijednost što će biti besplatan za građane Osijeka, prvenstveno za djecu i mlade.

"Ovo je jedinstven primjer u svijetu i siguran sam da ćemo i dalje nastaviti razvijati ovu hvalevrijednu priču. Grad ju je podupro s 200.00 kuna. Prvi teniski teren na Bosutskom je stalno popunjen, a sigurno će biti i ovaj na Jugu II. Cilj je da se što više mladih bavi sportom, a, ako bude sreće, možda dobijemo i novu Donnu Vekić", poručio je gradonačelnik. Dodao je kako Osijek kontinuirano ulaže u sport i sportsku infrastrukturu te da je jedini veliki grad u Hrvatskoj koji stipendira darovite mlade sportaše 5. i 6. kategorije.

Donna Vekić izrazila je sreću i zadovoljstvo zbog otvaranja još jednog terena te zahvalila obitelji, Gradu i Županiji na potpori.

"Djeci ćemo ovim terenom dati priliku da se bave sportom, nadam se da će se zaljubiti u tenis kao i ja", kazala je Donna.

Zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić istaknuo je da će Osječko-baranjska županija 2024. biti Europska regija sporta te ocijenio da će to doprinijeti dodatnom razvoju sportske infrastrukture, ali i poticanju mladih na bavljenje sportom.

Osijek je, inače, jedini hrvatski grad koji ima javne teniske terene i građani ih, osobito djeca i mladi, mogu besplatno koristiti.


Izdvojeno

Reci što misliš!