Sport / Ostalo

pregršt odličja

GK Vukovar i splitska berba medalja

GK Vukovar i splitska berba medalja
PR

Nakon uspješno odrađenog natjecanja u Splitu, vukovarske gimnastičarke su imale pregršt odličja

Vukovarske gimnastičarke nastupile su na 4. Međunaradnom memorijalnom turniru Marije Vujnović u Splitu 30.10. Gimnastički klub Vukovar imao je predstavnice u Slobodnom programu u pojedinačnoj konkurenciji i u Obaveznom programu u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Posebna karakteristika ovog turnira je ta, što se osim ekipnog i pojedinačnog višebojskog natjecanja, održalo i pojedinačno proglašenje po spravama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Slobodnom programu Monika Zovko u višeboju je zauzela 2. mjesto i pojedinačno je na preskoku, ručama, gredi i tlu osvojila 2. mjesto. 

Za Moniku je ovo bio prvi međunarodni turnir u  juniorskoj kategoriji. Natjecanje je odradila na visokoj razini i u tom smjeru treba i nastaviti jer su pred njom još jedan međunarodni turnir i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske.

U Obaveznom programu GK Vukovar imao je predstavnice u kategorijama juniorke i mlađe seniorke. U ovom programu je konkurencija brojnija, ali vukovarske gimnastičarke su odradile odlično natjecanje.

Juniorke ekipno 1. mjesto,  pojedinačno višeboj: 1. Valentina Mrkonja, 2. Maja Kell , 3.Tanja Turukalo, 4. Nika Budim i 7. Melani Grganić. Pojedinačno po spravama: preskok  1. Maja Klell i 3. Valentina Mrkonja, ruče 2. Tanja Turukalo i 3. Nika Budim, greda 1. Valentina Mrkonja, 2. Nika Budim tlo 1. Maja Kell,2. Valentina Mrkonja i 3. Tanja Turukalo

Mlađe seniorke ekipno 1. mjesto,  pojedinačno višeboj: 1.Miljana Poznanović, 5. Aurora Ristović,      6. Nikolina Velikić i 7.Ela Vojtkiv. Pojedinačno po spravama: preskok  3. Ela Vojtkiv i Miljana Poznanović,  ruče  2. Miljana Poznanovići  greda 2. Miljana Poznanović,  tlo 1. Miljana Poznanović

Nakon uspješno odrađenog natjecanja u Splitu, vukovarske gimnastičarke su imale pregršt odličja, u Vukovar su se vratile sa ukupno 32 osvojene medalje  15 zlatnih, 11 srebrnih i 6 brončanih u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.


Izdvojeno

Reci što misliš!